Бизнес самолетът на беларуския политик Александър Лукашенко е излетял от

...
Бизнес самолетът на беларуския политик Александър Лукашенко е излетял от
Коментари Харесай

Самолетът на Лукашенко излетя от Беларус за курортен град в Турция

Бизнес самолетът на беларуския политик Александър Лукашенко е изхвърчал от Минск и се е насочил към Турция, пишат руски медии. Според компанията за проследяване на полети Radarbox самолетът е кацнал сутринта на 24 юни в турския град Бодрум.

Както съобщават наблюдатели на " Дзеркало тижня ", бизнес самолетът Challenger 850 с регистрационен номер EW-301PJ е на семейство Лукашенко. Излетял е от Минск в 00:01 и е кацнал в Бодрум, Турция в 05:15.

В същото време при навлизането във въздушното пространство на Руската федерация самолетът е изключил транспондерите и ги е присъединил единствено в небето над Калмикия.



Все още не е известно дали Лукашенко или членове на фамилията му са на борда на самолета. Освен това все още на публикуването формалните беларуски медии към момента не са коментирали събитието.

По-рано беше обявено, съгласно rossMI, че в администрацията на президента на Руската федерация Владимир Путин е почнала същинска паника във връзка с военния протест на ръководителя на ЧМК " Вагнер " Евгений Пригожин.

Изданието  " Важные истории  " заяви, че проектът " Крепост " е показан в Москва в очакване на идването на " вагнерианците " в столицата. 

" Планът " Крепост " е разгласен в редица полицейски ръководства на Ростовска област. Служителите са вдигнати заради паника. Разследва се дали паниката е образователна и какви са аргументите за нея ", написа съветската медия " База ". Тази информация беше доказана от друга медия - rosportal 161.ru. Позовавайки се на свои източници в правоохранителните органи, публицистите оповестиха, че има заповед за привеждане в бойна подготвеност на целия състав на Министерство на вътрешните работи и Руската армия. Силите за сигурност също бяха инструктирани да укрепят постовете на границата с по този начин наречените подправени „ републики – ЛНР и ДНР “.

По последни данни ескорт с техника с личен състав на ЧВК " Вагнер " е минал гладко през Воронеж и се е насочил към Москва.

По автомагистрала М-4 са видяни камиони, всъдеходи, бронирани машини и други транспортни средства на " Вагнер ", които се движат дружно с граждански превоз.

Губернаторът на Воронежска област Александър Гусев написа, че организира срещи с правоохранителните органи по отношение на обстановката в района и подхваща " нужните ограничения ". По-специално, управляващите са решили да анулират всички всеобщи събития в района.

Превод: GlasNews.bg

Още за ескалацията на напрежението - четете тук:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР