Бизнес районите на Париж (54%), Мадрид (52%) и Кьолн (47%)

...
Бизнес районите на Париж (54%), Мадрид (52%) и Кьолн (47%)
Коментари Харесай

Градовете с минимален процент на свободни площи

Бизнес регионите на Париж (54%), Мадрид (52%) и Кьолн (47%) имат най-високата претовареност на офиси в Европа към юни 2022 година Средната претовареност на офис площите в Европа през месеца е 43%, най-високата от февруари 2020 година, сочат най-новите данни от консултантската компания Savills. Заетостта преди пандемията е била сред 70% и 75%. Това отразява оптималното потребление на постройките.

„ Нивата на претовареност на офиси в Европа продължиха възходящата си наклонност през юни 2022 година, само че ще мине известно време, преди да се стабилизират. Виждаме по-ограничено влияние върху заетостта на офисите с всеки нов вид на вируса и степента на завръщане в офисите се усилва след всяко блокиране “, сподели Майк Барнс, шеф на европейските проучвания в Savills.

„ Компаниите търсят за наем по-висококачествени пространства на по-централни места, с цел да привлекат и задържат чиновници, да основат по-добра работна среда и да реализират своите ESG цели. След месеци без ограничавания, те схващат по-добре по какъв начин чиновниците желаят да употребяват офиса в бъдеще “, споделя Матю Фицджералд, шеф на трансграничните наематели за EMEA в Savills.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР