Бизнес мазохизъм нарече днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов

...
Бизнес мазохизъм нарече днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов
Коментари Харесай

Един от арестуваните инспектори на ДАИ - Пловдив е собственик на 12 имота

" Бизнес мазохизъм " назова през днешния ден окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов метода, по който три транспортни компании са предпочитали да контактуват с ДАИ- Пловдив. Те желали да си заплащат рекета, само че след арестите в инспекцията, към този момент са подготвени да свидетелстват. Изнудваните от ДАИ- Пловдив сдружения най- евентуално са десетки , подпомагане на следствието, следено от Окръжна прокуратура, оказват към този момент единствено тези три. Едното сдружение е на холандски предприемач, който има 300 тир-а и който е възнегодувал против тая процедура.
От прокуратурата избраха да не загатват източника на сигнала , провокирал инспекцията. Но с напредването на нейния ход проверяващите се натъкват на нови и нови нарушения- транспортни сдружения реализират активност " инцидентен транспорт " без нужните документи, хладилни камиони, които придвижват месо и месни артикули, на процедура също са незаконни.
Седем души бяха арестувани при акцията на ДАНС преди ден, трима инспектори остават в ареста с прокурорска мярка от 72 часа. Единият от тях е собственик на 12 недвижими парцела, множеството от които в новостроящи се кооперации . Някои били на името на татко му, други- на безработния му брат. Тъй като не е плащал налози, ще отнесе обвиняване и за укриване на налози, а брачната половинка му ще дава отговор за упражняване на брокерска активност, за която няма лиценз. 
Ако пловдивският клон беше работил без корупция, на база на формирани акти за нарушавания в държавната хазна щяха да влязат за една година към 300 000 лева , сподели през днешния ден Румен Попов. На процедура са влезнали към 1 000, по тази причина пък единствено от тия три сдружения, чиито шефове спомагат, са дадени 10 000 лева на единия от инспекторите, потвърдени са и други подкупи от 1 000 и 300 лева. 
Ако бъдат потвърдени обвиняванията по отношение на тримата инспектори от ДАИ- Пловдив, те могат да получат в съда присъда затвор от 3 до 10 години и санкция в размер на 20 000 лева Временно изпълняващата длъжността шеф на инспекцията  Анна Генова бе арестувана в деня на акцията, само че след часове освободена, защото не са събрани доказателства за нейно присъединяване в незаконната скица. По същата причина от ареста бяха пуснати още трима инспектори. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР