Бизнес лидери в Съединените щати изразиха възмущение и солидарност с

...
Бизнес лидери в Съединените щати изразиха възмущение и солидарност с
Коментари Харесай

„Скръб и гняв“. Американски бизнес групи се застъпват за Израел след атаката

Бизнес водачи в Съединените щати показаха отвращение и взаимност с Израел след смъртоносната изненадваща офанзива на Хамас.

Главният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън сподели в неделя, че банката е до Израел, като инструктира чиновниците там да работят отдалечено в обозримо бъдеще, сподели човек, осведомен с въпроса, пред CNN, до момента в който Даймън даде обещание поддръжка за народа на Израел.

„ Атаката против Израел и неговия народ през миналия уикенд и последвалата война и кръвопролития са ужасна покруса “, сподели Даймън на всички чиновници в неделя в записка, получена от CNN. „ Ние сме до нашите чиновници, техните фамилии и народа на Израел в същото време на огромни премеждия и загуби “, сподели Даймън.

JPMorgan има към 230 до 240 чиновници в Израел и е помолил чиновниците там да работят от у дома в близко бъдеще, сподели човек, осведомен с въпроса, пред CNN. Новините за проектите на JPMorgan бяха обявени по-рано от Bloomberg News.

Даймън сподели, че всички чиновници на JPMorgan и всички пътуващи в района са доказани в сигурност от неделя.

 детонации нощ израел газа Ройтерс

„ Молим се за тяхната сигурност и за техните фамилии и близки напред “, сподели Даймън. „ Човешката цена на войните и тероризма е голяма, с прекалено много изгубени животи и изменени вечно. Обединяваме се с вярата си един ден да забележим края на насилието и да има мир в целия Близък изток. “

Катрин Уайлд, президент и основен изпълнителен шеф на Партньорството за Ню Йорк, сподели пред CNN в изказване в понеделник: „ Бизнес общността на Ню Йорк реагира със същата тъга и яд на тези безсмислени терористични актове, които изпитахме в отговор на 9 /11 офанзиви против Световния търговски център. За жителите на Ню Йорк това е персонално.

Партньорството съставлява повече от 300 от бизнес водачите и фирмите в Ню Йорк, които наемат повече от 1 милион нюйоркчани.

„ Нищо не може да оправдае предумишленото принуждение, което се случи в Израел този уикенд “, сподели Уайлд.

Business Roundtable, комерсиална група, представляваща водещи изпълнителни шефове на Съединени американски щати, съобщи в понеделник в изказване за CNN: „ Ние се причисляваме към държавното управление на Съединени американски щати и международната общественост в осъждането на ужасяващите офанзиви против Израел и сме солидарни с израелския народ. “

Търговската камара на Съединени американски щати съобщи в изказване в неделя, че " изрично осъжда отвратителните " офанзиви.

„ Изказваме нашите сърдечни съболезнования на народа на Израел и сме солидарни с тях, до момента в който се борят с бича на тероризма “, сподели камарата.

Бизнес групата добави, че е в контакт с сътрудници от израелското държавно управление и Израелско-американската комерсиална камара, с цел да изследва способи за даване на филантропична помощ.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР