Бизнес климатът в Германия продължава да се влошава, като съответният

...
Бизнес климатът в Германия продължава да се влошава, като съответният
Коментари Харесай

Бизнесът в Германия песимистично настроен за перспективите през идните месеци

Бизнес климатът в Германия продължава да се утежнява, като съответният показател на мюнхенския институт " Ифо " спада за четвърти следващ месец през август - до 85,7 пункта. През юли знакът понижа до 87,4 пункта, сочат сезонно поправени данни на " Ифо ".

Оценките на немския бизнес за настоящата обстановка падат до най-малко от август 2020 година Компаниите са все по-песимистични за вероятностите през идните месеци. Германската стопанска система към момента не е излязла от затрудненото си състояние, сигнализират специалистите.

В индустрията през август бизнес климатът също е надолу. Производителите са по-малко удовлетворени от настоящото си положение, като индикаторът е на негативна територия за първи път от октомври 2020 г.

Очакванията за бъдещото развиване на бизнеса остават извънредно песимистични. Компаниите се оплакват от ден на ден от понижаване на новите си поръчки.

В бранша на услугите бизнес климатът се охлажда доста. Доставчиците на услуги явно са по-малко задоволени от актуалното си състояние. Те също по този начин чакат по-нататъшно утежняване. Слабото показване на индустрията въздейства отрицателно на транспортния и логистичен бранш.

В търговията показателят на бизнес климата също се намалява през този месец. Фирмите правят оценка настоящето си положение като доста по-песимистично, а упованията за бъдещето стават даже още по-мрачни.

И в строителството показателят на бизнес доверието се намалява. Компаниите са все по-недоволни от настоящото си бизнес положение. Нещо повече, скептицизмът за идните месеци пораства.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР