Бизнес форум на тема Възстановяване на Украйна – възможности за

...
Бизнес форум на тема Възстановяване на Украйна – възможности за
Коментари Харесай



Бизнес форум на тема „Възстановяване на Украйна – възможности за сътрудничество“ се проведе

Бизнес конгрес на тематика „ Възстановяване на Украйна – благоприятни условия за съдействие “ се организира през днешния ден в Русе. Целта на събитието беше да даде информация за опциите за възобновяване на Украйна и присъединяване на българския бизнес, както и за проекта на Европейския съюз за възобновяване на страната, която сега е обект на съветската експанзия. 

Форумът събра представители на 50 украински и 50 български компании от разнообразни браншове на стопанската система, а уредник на събитието бе Българската търговско-промишлена палата, взаимно с почетното консулство на Украйна в Русе. Защо в Русе? Отговор дава предприемачът и почетен консул Пламен Бобоков. 

„ Русе е естествената врата към Украйна, защото морските пътища са прекратени. Надявам се това да дава отговор и на нашите районни ползи “. 

Всъщност бизнесът постоянно е реагирал съгласно пазара и изискванията му, по тази причина и тази среща, по думите на уредниците, въобще не е прибързана макар войната. Изненадата е от покачвания стокооборот сред двете страни. Това заяви посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко. 

„ През последните 3-4 години стокообменът е над 1 милиарда $. Макар че имаме война, за девет месеца стокообменът е над 2 милиарда $. Това е удостоверение, че съдействието в икономическата област върви добре “. 

Всички сфери на стопанската система на Украйна ще имат потребност от българските бизнесмени. Връзките са основани от дълго време и едни от най-активните в съдействието са бесарабските българи. Това изясни Иван Плачков, ръководител на Украино-българската търговско-промишлена палата, самият той с български корени, министър на енергетиката в три държавни управления и някогашен губернатор на Одеска област. 

„ След войната би трябвало да мислим, тъй като има доста разрушени градове, стопанска система, енергетика. Това би трябвало да се възвръща. Украйна има огромен капацитет. Първото, което би трябвало да се възвърне, е енергетиката. Трябва да се строят жилища за хората “. 

На форума в Русе бе показан за първи път европейският проект за възобновяване на Украйна и бе подписан меморандум за съдействие в региона на стопанската система. Бизнесът е в подготвеност и се надява войната в Украйна да завърши скоро. 

Подробности по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР