Бизнес активността в еврозоната се е върнала към растеж през

...
Бизнес активността в еврозоната се е върнала към растеж през
Коментари Харесай

Бизнес активността в еврозоната се възстановява над очакванията през юли

Бизнес интензивността в еврозоната се е върнала към напредък през юли, когато повече елементи от стопанската система на валутния съюз още веднъж заработиха след карантинните ограничения, наложени поради ковид, а потребителите излязоха от домовете си, съобщи Ройтерс.

Засилването на търсенето, последвало смекчаването на рестриктивните мерки, е тласнало нагоре предварителния показател на мениджърите по доставките (PMI), изготвян от Ай Ейч Ес Маркит (IHS Markit), до 54,8 пункта през юли по отношение на окончателните 48,5 пункта за юни. Юлската стойност е най-високата от средата на 2018 година и надвишава доста междинното ниво от 51,1 пункта, което чакаха анализаторите, интервюирани от Ройтерс.

Компаниите от еврозоната регистрират обнадеждаващо начало на третото тримесечие, като през юли интензивността нараства с най-бързия ритъм от над две години на фона на продължаващото намаляване на рестриктивните мерки и отваряне на стопанските системи, разяснява Крис Уилямсън, основен бизнес икономист на Ай Ейч Ес Маркит.

Индексът, одобряван като добър индикатор за положението на стопанската система, от март бе под прага от 50 пункта, който разделя спад от напредък. Връщането му на позитивна територия ще бъде приветствано от европейските и националните управляващи, които заделиха трилиони евро за възобновяване на стопанската система, отбелязва Ройтерс.

Със усилване на търсенето компаните са забавили темпа на освобождение на чиновници, а мениджърите по доставките показват максимален оптимизъм от февруари, когато Европа още не бе усетила с цялостна мощ пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР