Бившият №4 в световната ранглиста Даниил Медведев сподели в интервю

...
Бившият №4 в световната ранглиста Даниил Медведев сподели в интервю
Коментари Харесай

Медведев: В тениса психиката е най-важна

Бившият №4 в международната класация Даниил Медведев показа в изявление за уеб страницата на АТР, че измежду най-важните съставни елементи в актуалния тенис е психическата подготовка на състезатели. Медведев, който е и последният първенец от шампионата в София, разкри и каква смяна е направил в играта си в последните две години и половина, с цел да стане толкоз сполучлив тенисист.

„ Най-важното нещо във всеки самостоятелен спорт е душeвността. Във всеки един шампионат, в който участваш, с цел да спечелиш би трябвало да победиш пет действителни индивида. Всеки един от тях също желае да завоюва шампионата. Трябва да бъдеш по-силен от тях, да успееш да ги пречупиш душевен. Това е доста мъчно, изключително на полуфиналите и финала, където се изправяш против топ играчите – те също се пробват да те пречупят и по-добри в това отношение “, разяснява Медведев.

Московчанинът приказва и за позитивните промени в играта си. „ През последните две години и половина започнах да пробвам да върша всичко по професионален метод. Посветих живота си на тениса, започнах да майсторя дребните елементи. Искам да върша нещата по-добре, желая да играя по-добре. Искам да спечелвам повече мачове. Това е моята цел и по тази причина работя “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР