Бившият №3 в света Милош Раонич (Канада) е първият съперник

...
Бившият №3 в света Милош Раонич (Канада) е първият съперник
Коментари Харесай

Високо препятствие за Григор в Мадрид

Бившият №3 в света Милош Раонич (Канада) е първият противник на Григор Димитров на шампионата от сериите „ Мастърс “ на клей в Мадрид. 196-сантиметровият колос надигра с 6:3, 6:2 Николас Кикер (Аржентина) в първия кръг, а Димитров като подложен под №3 стартира напряко от втория.

Двамата с Раонич са се срещали четири пъти, като канадецът е спечелил единствено първия им конфликт през далечната 2011-а.

Българинът влиза в шампионата с по-голямо самочувствие, защото се изкачи с една позиция в ранглистата и към този момент е 4-ти с 4950 точки. Той изпревари Марин Чилич (Хърватия).

Докато чака противника си, Григор се приготвя на най-високо равнище – с №1 в света Рафаел Надал.

„ Неговите триумфи ме карат да влагам повече труд – призна Димитров. – Страхотно е да имаш подобен сътрудник в тренировките, та той е най-хубавият на клей. Когато си против него, постоянно знаеш какво ще направи и къде ще прати топката, само че не можеш да отговориш с нищо. “

Българинът се надява, че ще продължи с положителните изяви на клей до втория шампионат от Големия шлем – „ Ролан Гарос “.

„ Никога не съм се справял доста добре там – призна Григор. – Но в случай че не преставам да играя по този начин, имам огромни очаквания да направя освен това. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР