Бившият №1 в световната ранглиста в мъжкия тенис Анди Мъри

...
Бившият №1 в световната ранглиста в мъжкия тенис Анди Мъри
Коментари Харесай

Анди Мъри отпадна в откриващия кръг на Мастърса в Шанхай

Бившият №1 в международната класация в мъжкия тенис Анди Мъри загуби още в първия кръг на шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 в Шанхай, Китай, отстъпвайки в два сета на руснака Роман Сафиулин.

Мъри, който е първенец в конкуренцията от 2010, 2011 и 2016 година позволи проваляне с 3:6, 2:6 за тъкмо час и 40 минути игра.

Сафиулин надигра тотално носителят на три трофеи от Големия шлем и във втория кръг ще се изправи против поставения под №9 Александър Зверев, който по право почива на старта.

В различен забавен двубой от откриващия кръг на конкуренцията различен троент първенец в шампионатите от Шлем Стан Вавринка загуби в доста оспорван дуел с 4:6, 6:7(7) от сърбина Душан Лайович.

За Лайович това бе първи триумф в кариерата му против швейцареца, а в спор за място в третия кръг международният №54 ще играе против 23-ия в схемата Талон Грийкспор от Нидерландия.

Напред към втория кръг продължава и австралиеца Танаси Кокинакис, който надигра с 6:2, 6:4 опитния Фабио Фонини, с цел да си уреди в идната фаза мач против 16-ия подложен Хуберт Хуркач от Полша.

Първата ракета на домакините от Китай Чжъчжън Чжан също се класира за втория кръг, откакто съкруши френския деец Ришар Гаске с 6:1, 6:2. За 26-годишния Чжан в този момент следва дуел против Томас Мартин Ечевери от Аржентина.

Hometown HERO

Zhizhen Zhang defeats Gasquet 6-1 6-2 for a first win at the
— Tennis TV (@TennisTV)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР