Бившият №1 Даниил Медведев призна, че е предпочитал да започне

...
Бившият №1 Даниил Медведев призна, че е предпочитал да започне
Коментари Харесай

Медведев: Напълно разбирам защо Русия не участва на United Cup


Бившият №1 Даниил Медведев призна, че е предпочитал да стартира годината на дебютното издание на United Cup, само че нашествието на Русия в Украйна му попречи да направи това – тимовете на страната бяха извадени от листата с участници в Австралия и на Купа Дейвис.

„ Със сигурност избирам да играя на United Cup – бихме били измежду любимците, “ уточни той пред публицисти в неделя. „ Но ситуацията е такова, каквото е и съм благополучен, че съм в Аделаида. “

Въпреки разочарованието си първенецът от US Open ’21 не изрази неодобрение от решението на ATP и WTA. Съставите на Русия бяха извадени от интернационалните съревнования на редица спортове.

„ Напълно разбирам за какво не играем на Купа Дейвис, United Cup и на шампионатите, в които бихме представлявали страната си. Надявам се да мога да се състезавам на самостоятелните съревнования, “ добави той.

„ Ще играят там, където мога – в тази ситуация ми е разрешено да вземам участие в Аделаида и съм благополучен от това. Искам да покажа най-хубавия си тенис. “

26-годишният играч се включва в схемата на шампионат, в който личат още имената на Новак Джокович, Феликс Оже-Алиасим, Андрей Рубльов, Яник Синер, Холгер Руне, Денис Шаповалов и Карен Хачанов. Ако двамата със сърбина се срещнат, това ще е 13-ия им дуел – все още Ноле води с 8-4.

„ Мотивиран съм да се класирам за полуфиналите – в случай че Новак е там, отлично, “ разяснява този факт Медведев. „ Ако някой различен го победи, не ме интересува изключително. Просто желая да стартира с полуфинал и не ме е грижа против кого ще се изправя. “

Даниил ще опита да усъвършенства представянето си от предишния сезон, в който приключи с баланс 45-19 и с поредност от осем провали от топ 10 съперници.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР