Бившият № 1 - Анди Мъри заяви, че най-накрая може

...
Бившият № 1 - Анди Мъри заяви, че най-накрая може
Коментари Харесай

Наближава най-голямото предизвикателство пред Мъри след завръщането му

Бившият № 1 - Анди Мъри съобщи, че най-сетне може да играе без терзание за бедрото си след интервенцията за промяна на тазобедрената става през януари, само че чака Аустрелиън Оупън да бъде най-сериозният му тест след завръщането на корта.

32-годишният тенисист беше покрай преустановяване на кариерата при започване на годината, само че се завърна на сингъл през август и завоюва първия си трофей от 2017-а насам, побеждавайки Стан Вавринка на финала в Антверп предишния месец. След като изигра единствено един мач за Англия по пътя на отбора до 1/2-финалите на Купа Дейвис в Испания предходната седмица поради проблем в слабините, Мъри се надява, че ще навлезе в оптимална физическа форма преди първия шампионат от Големия шлем за 2020.

„ Знам, че ще мога да се състезавам в огромни шампионати, без да се тормозя за бедрото. Вече играх няколко трисетови мача, някои от които по-дълги, само че във формат 3 от 5 те чака още един спомагателен час, час и половина тенис, тъй че ще би трябвало да съм доста добре квалифициран за Австралия. В началото, си мислиш за въпросната проблематична област след всяко придвижване, което правиш и това не е вярната конфигурация, когато излизаш на корта, само че в този момент това не е по този начин “, показа той пред публицисти преди документалния филм за неговите проблеми с травми в последната година.

Трикратният първенец в конкуренциите от Шлема ще играе и в дебютното издание на ATP Cup в Австралия от 3-12 януари.

„ Бях запитан по отношение на това какво ще счета за триумф в Австралия и не знам по какъв начин ще се показва. Не чакам да печеля шампионата, само че в случай че мога да изиграя петсетов мач и да мина в идващия кръг без това да навреди на бедрото ми…това ще е триумф “, приключи шотландецът. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР