Бившият здравен министър заяви в съда, че не разбира в

...
Бившият здравен министър заяви в съда, че не разбира в
Коментари Харесай

Петър Москов заяви в съда, че не разбира в какво са го обвинили

Бившият здравен министър съобщи в съда, че не схваща в какво е упрекнат. Днес беше даден ход на процеса против него и още няколко индивида за вноса на Турските ваксини „ Еувакс ” и „ Пентаксим ”.
Останалите подсъдими обявиха, че или отчасти са осведомени с обвиняването и го осъзнават, или че са изцяло наясно защо са изправени пред Темида.

Днес стана ясно още, че съдът ще изслуша на идващите съвещания 40 очевидци. Отделно от това ще бъдат признати и голям брой експертизи, направени по време на дообсъденото произвеждане. Специализираният съд в доста къси периоди насрочи идващото съвещание - на 25 септември 2018 година

Стана ясно, че първият очевидец ще е някогашният началник на изпълнителната организация по медикаментите проф. Асена Стоименова. Уточняваме, че от август тя към този момент е консултант на сегашния здравният министър.

Припомняме, че Фрог нюз първи сигнализира за противозаконния импорт на турската вакси

„ Еувакс ”. Тя е с високо наличие на живак и е неразрешена за приложимост на територията на Европейски Съюз. От нея, като подаяние, бяха вкарани 100 000 дози, без знанието и разрешението на Изпълнителната организация по медикаментите.

За противозаконния импорт на другата ваксина „ Пентаксим ” алармира журналистката Валя Ахчиева в предаването „ Открито “ на Българска национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР