Бившият затворник от Видин Благой Чакъров, известен като Чакъра се

...
Бившият затворник от Видин Благой Чакъров, известен като Чакъра се
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Видински полицаи ограбиха близък на Земунския клан

Бившият пандизчия от Видин Благой Чакъров, прочут като Чакъра се оплака пред Lupa.bg, че ченгета са го ограбили. Видинските поллицаи му лишили 15 000 лв., 7 000 евро и 150 грама злато при обиск на къща на жена му Елизабет, твърди крими фигурата. Пред медията ни Чакъра споделя, че в протокола за обиска, чиновниците на Министерство на вътрешните работи написали, че не са намерили нищо. 

В момента известният видински престъпник си търси правата посредством юрист. Той споделя пред Lupa.bg, че ченгетата получили информация, че той разполага с солидна сума пари. Те причакват джипа му, в който се возила и 32-годишната брачна половинка Елизабет и негов другар с прякор Иво Каратиста. В колата им подмятат 350 грама амфетамин.

След това нахлуват през нощта на обиск в къща на жена му, където живее 83-годишна баба. Оказва се, че обискът е противозаконен, тъй като служителите на реда нямат позволение от арбитър, което те получават едвам на идващия ден. Също по този начин нахлуването в къщата става в часово време, в което криминалистите по закон нямат право да щурмуват частен парцел. 

Чакъра твърди, че органите на реда прибрали 15 бона, 7 000 евро и 150 грама злато, като в протокола на обиска пишело, че не са разкрили нищо. 

Прокуратурата приключва следствието, като твърди, че няма данни за отнети полезности, само че Благой Чакъров и юриста му са безапелационни, че ще се борят да потвърдят истината до дъно. 

Ето формалната информация на полицията за акцията:

При профилираната интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с опиати са арестувани трима души, единият от които е 46-годишен от София, осъждан за ликвидиране.

Акцията е извършена на 3 юли, в нея е взел участие и бранш “Кобри ” при Столична дирекция на вътрешните работи. Униформените наблюдавали “мерцедес ”, който стопират в региона на “Петрохан ”. В колата с изключение на водача били мъж на 37 години и жена на 32.

При претършуване в колата е открит плик с 305 грама бяло прахообразно вещество, дало присъщата реакция за амфетамин при осъществения полеви тест. Тримата са арестувани с полицейска заповед до 24 часа. Материалите са докладвани на прокуратурата и работата по случая продължава.

Видинският крими воин от ъндърграунда Благой Чакъров - Чакъра бе бил освободен предварително от пандиза.

Той излежаваше дългогодишна присъда за ликвидиране. Смяташе се за доближен до именития Земунски клан, само че след това скапва връзките си с хората от сръбската формация.

Последно Чакъров лежеше в пандиза в " Кремиковци ". Там той се ползваше с най-големи привилегии. Работеше на служебния паркинг на администрацията, като отговаряше за пропусквателния режим на паркинга и вдигаше бариерата на КПП-то на затворническото общежитие.

 Кой е Чакъра

На 26 май 2005 година е разстрелян Иван Иванов, водач в една от най-големите петролни компании в страната. На мястото на престъплението е участвал още един човек – близкият другар на Чакъра - Слав Каменов, който се трансформира в прокурорски очевидец.

Името на Чакъра се спряга като един от наркобосовете, който управлява трафика на хероин от Турция за Западна Европа. Срещаме се с Благой Чакъров в пандиза във Враца, където той е определен за кмет на лишените от независимост. Чакъра за първи път описа къде е водил договаряния за трафик на хероин и за връзките си с именития Земунски клан.

Звездата на Благой Чакъров изгрява още в гимназията. Майка му е родом от видинското село Раброво, а татко му от Кърджали. Чакъра е роден в Кърджали, приключва спортното учебно заведение в града с профил кану каяк. Младата вяра в спорта се среща с Иво Карамански. Соченият за Кръстник на българската мафия върти ресторант против блока, в който живее Чакъра.

Самият Карамански също е каякар. Чакъра се сприятелява със сина на Мишо Царя Манол по прякор Монката. След раздялата сред майка му и татко му, стартира видинския интервал от живота на Чакъра.

15 август 1999 година В квартал Аспарухово във Варна е отседнал норвежецът Ааре Солнхейм. 22-годишният по това време Благой Чакъров е в града дружно със своя прочут Константин Друмев. Двамата завързали диалог с норвежеца и му предложили като продажница Димитринка Кънева. Тя сипва в питието му " Паркизан " и когато норвежеца заспива тримата му вземат пари диаманти и облекла на обща стойност 18 хиляди лева

26 януари 2001 година При инспекция на автомобила на Благой Чакъров са открити 76 подправени банкноти по 20 лева В обвинителния акт четири години по-късно е записано, че Чакъра е желал от свои хора да ги пласират по магазините във Видин. От този миг Чакъра стартира да превзема териториите на локалните бандити.

Опитва се да влезе в бизнеса с трафик на опиати и контрабандата на цигари.

Тъй като родното село на майка му е на границата, той има контакти със сърби. Животът го среща и с представители на именития Земунски клан. Сръбските бандити от лъскавия квартал Земун станаха международно известни, откакто проведоха покушението против сръбският министър председател Зоран Джинджич през 2003 година

Интересите на Земунския клан в подземния свят се разгръщат в съвсем всички сфери. Държат и канала за трафик на хероин през българо-сръбската граница.

Чакъра споделя, че през октомври 2012 година в Аликанте в прилежащ на някогашната му брачна половинка парцел е задържана дамата на Лука Бойович - Барбара, неговият брат Никола и още 20 души от Земунския клан. Няколко месеца по-късно Никола е разстрелян в Белград. Лука Бойович сега се смята за глава на Земунския клан.

След покушението на плевенския арбитър стартира профилирана интервенция по задържането на групата към Благой Чакъров - Чакъра. Финалът на незаконната кариера идва когато е разстрелян водач на една от най-големите петролни компании. Чакъра към този момент 10 година твърди, че е наказан незаслужено и упреква локални прокурори и служители на реда че са го нагласили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР