Бившият защитник на ЦСКА Иван Зафиров-Копата даде интервю за Тема

...
Бившият защитник на ЦСКА Иван Зафиров-Копата даде интервю за Тема
Коментари Харесай

Иван Зафиров: Лудогорец върви надолу, Разград не е град за голям футбол

Бившият бранител на ЦСКА Иван Зафиров-Копата даде изявление за " Тема Спорт ", в което приказва главно за дуелите с Лудогорец през миналата седмица. Ето какво сподели той пред сътрудниците:

Г-н Зафиров, би трябвало ли да са удовлетворени в ЦСКА от постигнатото през последната седмица?

- Спечелихме за купата, само че пък загубихме точки в шампионата. За мен по-важно беше да победим в турнирния мач. Сега ще ни е по-трудно в шампионата, защото разликата се резервира. Радва ме това, че хъсът се е върнал в ЦСКА. Нещо, което го нямаше преди, само че в този момент е по-различно, футболистите се раздават, има предпочитание, има борба. Е, играчите още би трябвало да се съчетаят между тях, само че не можем да се оплачем, че им липсва мотивация. Пък и огромните мачове са повече на битка и душeвност. В събота обаче видяхме футбол от страна и на двата тима. ЦСКА трябваше да си вкара най-малко едно или две от ситуациите при започване на мача, а след това дано противникът да те гони. Като цяло стана равносилен мач, тъй като тимовете си поделиха по едно полувреме. Но доста ми се искаше ЦСКА да вземе трите точки, с цел да ги свалим най-сетне Лудогорец от първото място. Много им стана към този момент. Нищо срещу нямам тях, само че към този момент е време за смяна.

Защо ЦСКА отстъпи игрово след почивката в турнирния мач с Лудогорец?

- Това зависи от футболистите. Опира до психически моменти. Обикновено по този начин се случва,че когато пропуснеш чисти положения, след това започваш повече да внимаваш да не допуснеш гол. Имали сме такива случаи по мое време - не успеем да вкараме, затворим се и най-после противникът ни се разписва. В такива огромни мачове пък е рисково да тръгнеш да нападаш при еднакъв резултат. Абе няма рецепта. Опират нещата до логиката на психиката. Има и друго - в Лудогорец несъмнено се стреснаха, че може да изгубят и втория мач, и се стегнаха. Това също оказва въздействие.

А очаквахте ли ЦСКА да надиграе толкоз изрично Лудогорец за купата?

- Честно казано - да, или това най-малко не ме изненада. Лудогорец не е оня еднороден тим, който беше допреди година-две. При тях има спад. Не че не са добър отбор, само че някак вървят към привършване, а в ЦСКА е противоположното - там има вероятност, млади и надарени футболисти, които занапред ще прибавят качество и ще порастват нагоре. Даже чаках ЦСКА да завоюва и двата мача, само че не се получи. Просто Лудогорец върви надолу, пък и промяната на треньорите се отразява. Лошото при тях е, че не могат да си изпълнят стадиона. 7 пъти подред са първенци, играят с ЦСКА, а едната им естрада беше празна. Този град не е за огромен футбол.

Какво е мнението ви за представянето на ЦСКА в отбрана в двата мача в Разград?

- Евала на Любо Пенев, че дава късмет на младите Турицов и Антов. Покрай Бодуров имат образец и могат да порастват. Само би трябвало да не престават по същия метод и може да стигнат надалеч.

Към какво би трябвало да се стреми ЦСКА в лятната селекция?

- Аз и преди съм го казвал към този момент - обстановката в халфовата линия малко не ми харесва. Знаете я приказката: " Кажи ми кои са ти халфовете, с цел да ти кажа какъв ти е тимът ". В тази зона сякаш ЦСКА няма доста качество. Прилични футболисти са, само че някак не вършат разликата. В това отношение може да се поработи през лятото. И в случай че е допустимо, дано по-добре да притеглят български момчета.

Какъв е коментарът ви за противника на ЦСКА за купата - Ботев Пловдив?

- Е, това е деликатна тематика, въпреки всичко синът ми Адалберт е в Ботев (смее се).

Видяхте ли плановете за новата " Армия "? Какви са усещанията ви?

- Браво на управлението, че желае да построи новия стадион на мястото на " Армията ". ЦСКА си е в Борисовата градина и това е. Трябва да се създадат усъвършенства подходи за публиката, несъмнено ще се наложи да се построи и под земята паркинг. Достъпът до нашия стадион не е доста добър, това си го знаем. ЦСКА няма потребност от голям стадион, а по-скоро от нещо кокетно и съвременно. Още един път - отлично на управлението, че си извършват желанията. Пожелавам им триумф със стадиона, тъй като е много сложна и скъпа работа.
 Димитър Пенев: Дебнеш съдиите дали ще свирят обикновено, въжето се дърпа отнякъде
Димитър Пенев: Дебнеш съдиите дали ще свирят обикновено, въжето се дърпа отнякъде

ЦСКА е любимец за Купата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР