Бившият защитник на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул - Коло

...
Бившият защитник на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул - Коло
Коментари Харесай

Коло Туре иска да стане първият африкански мениджър в Премиър лийг

Бившият бранител на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул - Коло Туре, желае да стане първият африканец, който води тим от Висшата британска футболна лига.

38-годишният котдивоарец приключи футболната си кариера през септември 2017 година. Той работи за малко в треньорския щабове на националния тим на родината си, а на клубно равнище от есента на 2017 година Туре е помощник на Брендън Роджърс първо в Селтик, а в следствие от февруари мината година и в Лестър Сити.

"Аз съм от Африка, гордея се с това, само че във водещите шампионати няма доста треньори от моя континент. В края на кариерата ми като футболист се замислих какво мога да дам на света. Какво мога да върна на играта? Каква е мощната ми страна? Мислех да се заема с други действия, нещо обвързвано с финансите, само че бързо разбрах, че там не бих бил по този начин ефикасен, както ми се желае. Футболът е единственото нещо, което познавам добре и на което се любувам. Почувствах, че футболът е единствената промишленост, в която в действителност мога са сътворя нещо. Имам опит и познания за играта. Затова съм още тук. Искам да предам всичко на младите. Надявам се да получа късмет да стана първият африканец, който води тим от Висшата лига на Англия. Няма да бъде елементарно, само че постоянно някой би трябвало да постави началото, а другите да го последват ", разяснява Туре.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР