Бившият заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО)

...
Бившият заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО)
Коментари Харесай

Генерал от специалните сили на Украйна разказал кои техни градове са интересни за Русия

Бившият заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) на Украйна, някогашен заместник-командир на Силите за специфични интервенции, генерал-майор Сергей Кривонос разказал за вероятните насоки на „ съветското настъпление “. Той направил това по време на предаването " Кръстосан разпит " в ефира на украинския " 24 канал ".
Като начало украинският боен водач, уволнен от СНСО на Украйна поради рецензии към президента Владимир Зеленски , припомнил, че през последните осем години съветските въоръжени сили са провели доста учения по границите на Украйна. Следователно Москва има огромен брой вероятни разновидности за деяние. Всъщност Русия може да „ стартира инвазия “ от безусловно всяка точка на руско-украинската граница, а освен от страна на Донбас. В същото време за Украйна е извънредно проблематично да се пази в такава среда, като се вземат поради силите и средствата на страните. Той обаче вижда три съществени сюжета:
 Киев: Русия има над 40 000 военни на границата с Украйна и още толкоз в Крим Киев: Русия има над 40 000 военни на границата с Украйна и още толкоз в Крим
Русия е разположила повече от 40 000 войски на източната граница на Украйна и още толкоз в Крим, заяви представител на украинския презид...
Първият вид е, че руснаците ще се опитат да „ разклатят ” обстановката в страната, с цел да провеждат дестабилизация. Те се интересуват от градове, които са сериозно значими, най-вече Одеса, Николаев, Мариупол, Мелитопол, Запорожие, Харков. Това са тъкмо градовете, където има развита инфраструктура от летища, където, в случай че съумеят, те ще могат да приземят своите самолети и хеликоптери по-късно. Тогава те ще кажат, че това е авиация на украинските Военновъздушни сили, хваната от " бунтовниците " и още ще " усложнят " обстановката – споделил той.
Вторият вид е осъществяването на амфибийни интервенции със сили и средства, които в този момент са съсредоточени в Новоросийск и Севастопол. Според него, съветският флот може когато и да е да се придвижва до зоните за десант и да десантира войските си.
Третият вид е да се провежда извънредно напрегната обстановка в Донбас, с цел да се отклони вниманието. Украинските въоръжените сили са групирани в упоменатия район, с цел да отхвърлен възможна инвазия, въоръжените сили на Руската федерация ще нанесат удар по територията на Украйна, „ където има празнина “. Например в районите на Харков, Чернигов и Суми.
„ Има доста разновидности и няма да можем да покрием тази огромна страна с една длан, която би трябвало да защитим ” - обобщил Кривонос.
 Ердоган се намеси в спора сред Русия и Украйна - прикани за мир Ердоган се намеси в спора сред Русия и Украйна - прикани за мир
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани за спокойно разрешаване на напрежението сред Украйна и Русия въз основа на ценене на не...
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР