Бившият заместник-министър на финансите Виолета Лорер ще е новият член

...
Бившият заместник-министър на финансите Виолета Лорер ще е новият член
Коментари Харесай

Виолета Лорер е предложена да влезе в борда на Европейската инвестиционна банка

Бившият заместник-министър на финансите Виолета Лорер ще е новият член на борда на Европейската капиталова банка от името на България, оповестява. Тя бе заместник-министър в екипа на Асен Василев в служебния кабинет на Стефан Янев, а в кабинета " Петков " бе консултант и шеф на политическия кабинет на Василев като вицепремиер.

Преди това тя бе заместник-министър на стопанската система, енергетиката и туризма през 2013 година Тогава мегаминистерството бе ръководено още веднъж от Асен Василев в служебния кабинет на Марин Райков.

Съпруга е на Даниел Лорер, който е от " Продължаваме промяната " и който бе министър на нововъведенията и растежа в кабинета " Петков ".

Лорер се чака да размени в борда служебния министър на финансите Росица Велкова. Според медията назначението не е в съгласие с ГЕРБ. Затова тя по-късно оповестява, че въпросът е бил обсъждан на заседание в кабинета на премиера с присъединяване на вицепремиера Мария Габриел, съпредседателите на " Продължаваме промяната-Демократична България " Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов. А от страна на ГЕРБ са взели участие Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Назначението на представител на България в Европейска инвестиционна банка става по предложение на министъра на финансите с акт на Министерския съвет. Към момента няма обществено прочут подобен акт.

Европейската капиталова банка (ЕИБ) е основана през 1958 година с Римския контракт с задача да подкрепя осъществяването на задачите и целите на Европейския съюз (ЕС), посредством дълготрайно финансиране на капиталови планове и да предизвиква икономическото, общественото и териториалното доближаване в Съюза. Групата на Европейска инвестиционна банка се състои от Европейска инвестиционна банка и Европейския капиталов фонд (ЕИФ) - поделението на банката за рисково финансиране на дребни и междинни предприятия и сдружения със междинна капитализация в цяла Европа.

Акционери в банката са страните членки на Европейски Съюз. Делът на всяка страна членка в капитала на банката се дефинира възоснова на нейния стопански капацитет в границите на Европейски Съюз (изразен в БВП). Размерът на записания дялов капитал на България е 0.21 % от капитала на банката или 510 041 217 евро.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР