Бившият зам.-шеф на Народното събрание и представител на ОССЕ Кристиан

...
Бившият зам.-шеф на Народното събрание и представител на ОССЕ Кристиан
Коментари Харесай

Вигенин гради наново мостовете между БСП и ПЕС?

Бившият зам.-шеф на Народното събрание и представител на ОССЕ Кристиан Вигенин прави опит да стопли връзките сред Българска социалистическа партия и ПЕС след ясния знак на новия президент на лявото семейство на Стария континент Стефан Льовен, че няма да търпи своеволията по политиките на страните-членки в него от страна на Корнелия Нинова.

Вигенин се похвали с присъединяване в срещата на Льовен с Групата на социалистите в Европарламента в Брюксел.



" Икономика, работни места, фокус върху равенството сред мъжете и дамите, организация и подготвка за Евроизборите 2024 година, на които ПЕС да бъде първа мощ, бяха част от посланията.

Наред с поддръжката за Украйна, акцентира и че ще пристигна време да се приказва за мир, за създаване на доверие и социалистите би трябвало да са подготвени за това. /Да напомня, че за Българска социалистическа партия времето да се работи за мир от дълго време е пристигнало и ние не сме спрели да настояваме за това./ ", оповестява Вигенин. 

В полемиката е бил обиден и корупционният скандал, в който бяха забъркани няколко евродепутати-социалисти и се отрази на репутацията на цялата група.

" Проведох среща с Фондацията за европейски прогресивни проучвания (ФЕПС) и срещнах екипа с работата по новата стратегия на Българска социалистическа партия. Изразиха подготвеност да спомагат с всичко, от което бихме имали потребност - информация, експертиза, с идентифициране на забавни лектори за полемиките, които планираме в бъдеще.

" Не може просто да преведете програмата примерно на немските социалдемократи и след това да я приемете като своя, би трябвало да изградите лична визия, която да е приспособена към българското общество ", подчертаха от ФЕПС, което изцяло съответствува и с моите визии по въпроса.

Днес следва съвещание на Президиума на Партията на европейските социалисти, което е и мотивът да съм в Брюксел ", прецизира представителят на " Позитано " 20. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР