Бившият зам.-министър на земеделието Тодор Джиков показа по Нова телевизия

...
Бившият зам.-министър на земеделието Тодор Джиков показа по Нова телевизия
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър се оплака, че му обрали слънчогледа: Говорим за Шенген, а пазим нивите с жандармерия

Бившият зам.-министър на земеделието Тодор Джиков сподели по Нова телевизия равнищата си със слънчоглед край Ихтиман, която е била обрана от крадци. Това е всеобщ проблем, сподели участника в последното служебно държавно управление.

“Извършителите са малцинствени групи, които крадат реколтата не с цел да се прехранват, а с цел да печелят ”, безапелационен беше Джиков. Друг проблем са безстопанствени служебни животни, които обикалят нивите. В момента на репортажа в съвсем обрания парцел се виждаше кон, който пасеше останалата продукция. Той акцентира, че за такива животни се дават и дотации.



Третата група, която унищожава продукцията са животновъди, които “събират ” реколтата нелегално, с цел да хранят животните си.

Бившият зам.-министър изясни, че има закони и разпореждания на Наказателния кодекс за кражба на земеделска продукция, само че те не се ползват дейно. Кметовете постановат санкции, само че те не се събират по никакъв метод, съобщи Джиков.

“Не става въпрос за разноските, става въпрос за болката, за това, че се чувстваш безпомощен ”, разяснява някогашния участник във висшата държавна власт. Той добави, че всеки земеделец си е определил, въпреки и неприятно чувство, 4-5% от реколтата като “данък успокоение ” и е прежалил загубата.

“Ние сме европейска страна, приказваме за Шенген, за Еврозона и всяка година вадим жандармерията да пази реколтата ”, възмути се Тодор Джиков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР