Бившият зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов научи новината, че вече

...
Бившият зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов научи новината, че вече
Коментари Харесай

Орхан Исмаилов: Касим Дал превръща НПСД в своя частна партия

Бившият зам.-министър на защитата Орхан Исмаилов научи новината, че към този момент не е ръководител на Народна партия „ Свобода и достойнство” в ефира на "Лице в лице " по БТВ.

Политическата мощ беше разтърсена от скандал през последните дни, откакто първо беше оповестено, че влиза в коалиция с „ Воля” на Веселин Марешки. Днес следобяд от пресцентъра на НПСД оповестиха, че Изпълнителният политически съвет на партията е взел решение да освободи настоящия водач и да сложи Дал отпред до провеждането на конгрес.

Според Исмаилов всичко това е било „ интензивно мероприятие” за да бъде злепоставен.

„ Когато един човек упреква някого, че не съблюдава устава, че отишъл някъде да прави коалиция – същият този човек гласоподава за това съглашение!”, възмути се Орхан Исмаилов. Той изясни, че по правилник единствен може да привиква съвета и на по-ранно съвещание 13 от членовете са били „ за” взаимно явяване с партията на Марешки, съобщи БТВ.

Той добави, че половината от хората от съвета изобщо не са били питани за неговата оставка, а и в действителност дори няма подписвано съдружно съглашение с „ Воля”. По думите му коалиция с евроскептичната партия към 5 доста съответни точки, свързани с стопанска система, сигурност, стандарт на живот и така нататък е по-добър вид от безучастие и тази позиция е била споделена и от Касим Дал.

„ Сега разбираме каква е задачата на тази частна партия на Касим Дал”, съобщи някогашният към този момент водач на НПСД. Той добави, че централата на партията от няколко седмици се води в частен парцел на някогашния зам.-шеф на Движение за права и свободи. Това довело до неуместен сюжет през уикенда при опита на Исмаилов да вземе документи, печати и пароли: „ В събота аз влязох с щурм в офиса на партията – регистрация в Трето районно”.

Той добави, че се е наложило да се вършат партийно заседание в гинекологичния кабинет на зам.-председателя.

Исмаилов съпостави случилото се в НПСД с офанзивата, свалила Лютви Местан от лидерския пост в Движение за права и свободи. „ Битката е с кукловодите на Прехода в лицето на Касим Дал, той е сянката в тази партия, аз съм публичността”, разгласи някогашният към този момент ръководител. Той се оплака, че през последната година работата на партията е била саботирана от вътрешната съпротива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР