Бившият втори в ГЕРБ и настоящ лидер на Републиканци за

...
Бившият втори в ГЕРБ и настоящ лидер на Републиканци за
Коментари Харесай

Партията на Цветан Цветанов е получила 1 млн. долара за изборите

Бившият втори в ГЕРБ и сегашен водач на Републиканци за България - Цветан Цветанов, разгласи, че партията му е получила до момента 1 милион $ подаяние от предприемача Павел Вълнев, при който той работи от 2 година като консултант. По думите на Цветанов колосалната сума е общо за изборната акция, а Вълнев не се намесвал в партийните каузи и каква политическа линия да бъде следвана. "Пари, които са нужни, с цел да стигнеш до гласоподавателите ", разяснява сбито Цветанов пред Би Ти Ви. Потърсен от "Сега " за повече уточнения за дарения милион, той не отговори на мобилния си телефон.
"Таван " за даренията към партиите от компании няма, откакто през 2019 година ГЕРБ дружно с Движение за права и свободи разрешиха със законови промени на юридически лица да спонсорират обединенията.
В същото време в тв изявлението Цветанов регистрира, че досега за изборната акцията са били изразходвани към 800 000 - 900 000 лева
Запитан дали е в неплатен отпуск и какво тъкмо работи при предприемача Вълнев, Цветанов витиевато отговори: "Имам контракт, с който правя съответни действия и получавам съответните хонорари. Нещо сходно на вас – когато участвате на вашата си работи и я правите сега. Водя се като консултант, съветник на Вълнев, имам знания. Мога да съветвам съответните хора, които желаят съвет от мен, за обстановката в района, в България като цяло. Не съм в неплатен отпуск ".

Катарзис
Цветан Цветанов съобщи още, че и без да се беше разразил "Апартаментгейт ", щял да напусне ГЕРБ, а сред него и водача Бойко Борисов имало "постоянни разлики ", които избуявали на моменти и излизали в общественото пространство. Той се опита и да показва катарзис от времето, когато беше вътрешен министър и вицепремиер.
Скандалната спекулация с жилището на Цветанов в столичния квартал "Изток " се развихри напролет на 2019 година, и му коства всички партийни и обществени постове. "Апартаментгейт " бе обвързван с покупката на голям апартамент с личен асансьор на много по-ниска цена от пазарната.
И тогава, и в този момент, Цветанов обаче не пожела да признае, че е направил неточност. "Освободил съм се от всички останали мои собствености и сега имаме едно жилище, в което пребивавам. Направил съм го според българското законодателство. Не съм предполагал това, което се случи. Ако съм го предполагал, може би щях да го направя по различен метод, щях да го разглася още преди закупуването, с цел да може да бъдат осведомени хората ", сподели той.
На въпрос на водещия "Ако не беше "Апартаментгейт ", щяхте ли да напуснете ГЕРБ? ", Цветанов отвърна: "Да. Защото виждаме каква е смяната в ГЕРБ и връзката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е видна. Дори във Велико Търново локалните хора споделят, че първите трима в листата на ГЕРБ са от Движение за права и свободи ".
Цветанов даде и образец за разграничение сред него и Борисов. "Между мен и Борисов непрекъснато е имало някакви разлики и ще дам образец – казусът "Скрипал ". Българската страна не разгласи позицията си и не предприе никакви дейности по него ", укори Цветанов.
Все отново той си "посипа главата с пепел " и призна за свои неточности от времето, когато беше вътрешен министър и вицепремиер. Направи го обаче с "половин уста " - за обвиняванията му към лекарите от Горна Оряховица по скандалния случай, станал прочут като "бебето във фризера ". Медиците бяха жигосани от Цветанов като убийци от най-високата естрада в страната - парламентарната. На 3 декември 2010 година той изчете диалозите им, записани със специфични разследващи средства по друго дело - за закононарушение по работа.
"Всеки е допускал неточности, от тази позиция няма по какъв начин да не допускаш неточности. Но политиката е по тази причина - да се развиваш и да не допускаш още веднъж тези неточности. Чисто прочувствено в качеството си на вицепремиер и министър на вътрешните работи съм правил изявления, които не е било удачно да бъдат правени от политическо лице ", разяснява през днешния ден някогашният вътрешен министър. Според него е трябвало да има повече поверителност при полицейските интервенции, тъй като "резултатите бяха доста положителни ". Като образец той даде "Килърите " и "Наглите ", следствията и присъдите по които се точеха с години.
От обиколките и срещите си с гласоподавателите Цветанов си правел извод, че Република България ще завоюват и ще влязат в идващия парламент. "Правителството не се оправя с третата вълна. Между първата и втората нямаше никаква подготовка, отхлабваме, затягаме, няма никаква поредност в дейностите им, не се построиха коронавирус лечебни заведения, с цел да може да бъдат оборудвани с техниката ", подлага на критика властимащите Цветанов.
Според него затварянето на страната ще повлияе на изборната интензивност, тъй като "много хора ще имат терзания за здравословното си положение и администрацията не е подготвена да организира избори на огромен брой карантинирани. Нямаме визия по какъв начин ще работи администрацията и по какъв начин ще бъде осъществено гласуването на карантинираните. Ще бъдат лимитирани правата им ", счита той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР