Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс в неделя каза, че

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс в неделя каза, че
Коментари Харесай

Пенс обявява до юни ще се бори ли за Белия дом през 2024 г.

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс в неделя сподели, че ще реши не по-късно от юни дали да се кандидатира за Белия дом през 2024 година

" Мисля, че в случай че би трябвало да създадем известие, то ще е много преди края на юни, каза Пенс в " Face the Nation " на CBS. Всеки, който съществено желае да се кандидатира за републиканска номинация, би трябвало да взе участие в това съревнование до юни. Ако би трябвало да създадем известие, то ще бъде доста преди този момент ", сподели той.

Пенс беше вицепрезидент на някогашния президент Доналд Тръмп, считан за един от любимците за преизбиране. Отношенията сред двамата се обтегнаха след щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година Пенс гласоподава за засвидетелствуване на демократа Джо Байдън като победител на изборите през 2020 година, за които Тръмп твърди без доказателства, че са фалшифицирани.

По-рано през април, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че няма да се кандидатира за президент през 2024 г.  Републиканецът уточни персонални аргументи, като сподели, че " моментът не е подобаващ за мен и фамилията ми ". Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ обаче загатна за евентуална бъдеща кандидатура за президентския пост.

Бившият дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли също се включи в конкуренцията на републиканците за номинацията.

Тръмп съобщи, че в случай че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис реши да взе участие в първичните избори на Републиканската партия за кандидат-президент, това ще разцепи партията.

Сред другите републикански претенденти са сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и някогашният губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън, които настояват, че Републиканската партия би трябвало да продължи напред и без Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР