Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс е подал документите си

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс е подал документите си
Коментари Харесай

`Майк Пенс ще участва в надпреварата за Белия дом през 2024 г.

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс е подал документите си за присъединяване в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година, съобщи Ройтерс, като се базира на данни от американската Федерална изборна комисия.

Според хора, близки до 63-годишния политик, се чака той да сложи формалното начало на акцията си за първичните избори на републиканците в сряда с видеообръщение и тирада в щата Айова, който е първият, който ще гласоподава при определянето на номинацията.

Така в разногласието за кандидатурата на Републиканската партия 48-ият вицепрезидент на Съединени американски щати ще се изправи против някогашния си началник Доналд Тръмп, отбелязва АП.

Според социологическите изследвания любимец за спечелването на номинацията на републиканците е Тръмп, а на второ място е губернаторът на Флорида Рон Десантис. Според последователите си Пенс е благонадежден реакционер, който ще продължи сполучливо политиката на държавното управление „ Тръмп “, единствено че без непрекъснатите шумни кавги, които съпътстваха това ръководство, добавя АП.

Бившият вицепрезидент е уверен съперник на правото на аборт и поддържа въвеждането на национална възбрана за тази процедура. Пенс, който разказва себе си като „ християнин, реакционер и републиканец, в този ред “, от месеци приготвя почвата за предстоящото оповестяване на кандидатурата си с изяви в разнообразни щати като Айова, Южна Каролина и Ню Хемпшир, където посещаваше църкви, произнасяше политически речи и се опитваше да притегли евентуални донори за акцията си.

Една от аргументите той и екипът да изберат Айова за насочна точка на акцията му е, че съгласно тях този щат и огромният брой гласоподаватели християни евангелисти са от основно значение за спечелването на първичните избори на републиканците.

По външнополитическите въпроси той е за даване на по-голяма помощ за Украйна и се афишира против „ апологетите на Путин “ в Републиканската партия, които по думите му „ не желаят да се опълчват на съветския водач “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР