Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс даде старт на кандидатурата

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс даде старт на кандидатурата
Коментари Харесай

С остри критики към Тръмп: Майк Пенс даде старт на предизборната си кампания

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс даде старт на кандидатурата си за президентската номинация на републиканците с остри рецензии по адрес на президента, при който е служил - Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Пенс започва акцията си с обществена изява в град Де Мойн, щата Айова,

който ще гласоподава пръв при определянето на номинацията на републиканците.

Той упрекна Тръмп, че е изоставил консервативните правила

и е нарушил служебните си отговорности на 6 януари 2021 година, когато негови последователи щурмуваха Капитолия.

Пенс сподели, че Тръмп е заплашил фамилията му и всички в Капитолия на 6 януари 2021 година

„ Но американският народ заслужава да знае, че на този ден президентът Тръмп също по този начин изиска от мен да избера сред него и нашата конституция “, сподели Пенс и добави, че „ който се слага над конституцията, в никакъв случай не би трябвало да бъде президент на Съединени американски щати “.

През последните две години и половина Майк Пенс отправяше косвени рецензии към Тръмп,

пробвайки се да се ориентира в политическото си бъдеще в една партия, която е преобразена по облика на някогашния президент. Но в сряда, когато за пръв път се обърна към гласоподавателите като разгласен претендент, Пенс не спести рецензиите си, показва АП.

Той упрекна Тръмп, че се е отказал от консервативните полезности, в това число във връзка с абортите.

Самият Пенс е уверен съперник на правото на аборт и поддържа въвеждането на национална възбрана за тази процедура. 

С влизането на Пенс в конкуренцията на 64-ия му рожден ден, картината при републиканците е значително обрисувана.

За номинацията за президент ще се борят Тръмп, който води в ранните изследвания, губернаторът на Флорида Рон Десантис, който остава втори, някогашният дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли, сенаторът на Южна Каролина Тим Скот, някогашният губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, някогашният губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргам, който също започва акцията си в сряда, отбелязва АП.

Кампанията на Пенс ще ревизира апетита на републиканците към обществено закостенял, сдържан и надълбоко набожен претендент,

който подлага на критика популистката вълна, обхванала партията при ръководството на Тръмп. Кампанията ще покаже също дали Пенс има политическо бъдеще, когато мнозина в партията му към момента имат вяра в погрешните изказвания на Тръмп, че изборите през 2020 година са били откраднати и че Пенс е имал право да отхвърли резултатите от изборите, извоювани от демократа Джо Байдън, показва организацията.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР