Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън обяви кандидатура си за

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън обяви кандидатура си за
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън се кандидатира за изборите

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи кандидатура си за изборите следващата година, като постави край на спекулациите от месеци насам, заяви Би Би Си.

Във видеосъобщение Байдън съобщи, че " главните полезности на нацията, нашата народна власт, всичко, което е направило Америка Америка, е под въпрос ".

76-годишният кандидат ще влезе в съревнование за номинация при демократите за президентските избори през 2020 година, като ще се изправи против 19 други кандидати, в това число сенаторите Елизабет Уорън, Камала Харис и Бърни Сандърс.

В своето изказване Байдън напомни доста подложената на критика реакция на президента Доналд Тръмп относно смъртоносния протест на националистите в Шарлътсвил през 2017 година, заявявайки, че САЩ е в " борба за душата на този народ ".

" Вярвам, че историята ще гледа обратно към тези четири години от мандата на Тръмп и всичко, което той е приемал, като лош миг във времето. Но в случай че дадем на Доналд Тръмп осем години в Белия дом, той вечно и фундаментално ще промени характера на тази нация и на това кои сме ние. Не мога да заставам и да виждам по какъв начин това се случва ", сподели Байдън.

Той е най-опитният от многото демократични претенденти. Бил е сенатор, вицепрезидент на Барак Обама по време на двата мандата и два пъти се кандидатира за президент, само че несполучливо - през 1988 и 2008 година

От времето си на вицепрезидент Байдън се радва на относителна известност измежду демократите. 

Байдън обаче носи и " политически багаж ", който демократичното крило на неговата партия вижда като спорен - поддръжката му за войната в Ирак, опълчването му на напъните за възстановяване на расовата интеграция и несъгласията във връзка с обвиненията в полов тормоз от 1991 година против претендента на Върховния съд Кларънс Томас.

Възрастта на Джо Байдън също поражда въпросителни. Ако бъде определен, в деня на встъпване ще бъде на 78 години, което ще го направи най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати, в миг, когато демократичните гласоподаватели търсят по-младото потомство, което да съживи партията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР