Бившият вицепрезидент на General Motors Боб Луц смята, че Model

...
Бившият вицепрезидент на General Motors Боб Луц смята, че Model
Коментари Харесай

Бившият шеф на GM назова Tesla Model S „колекционерска стойност”

Бившият вицепрезидент на General Motors Боб Луц счита, че Model S ще придобие „ колекционерска стойност”, откакто Tesla банкрутира. Това той споделя в изявление за Los Angeles Times. Нещо повече, той поучава колекционерите да ги купуват „ до момента в който към момента ги има”.

„ След 20 години за Model S ще се приказва като за първия електромобил, който тогава е наподобява добре и се е ускорявал доста бързо. И хората ще споделят - тъпо, че се разориха”, разяснява Луц.

Не за пръв път Буб Луц подлага на критика Tesla. Миналата година той съобщи, че компанията е губещо дружество, която надали ще дочака 2019 година Според него, Tesla гори доста бързо капитала си, а стартирането на влекача Semi и спортния Roadster, които ще се появят чак след две години, са опит да се генерират спомагателни средства.

По данни на Bloomberg, Tesla харчи по $8000 в минута. Този разход може да докара до това, че през август 2018 година компанията да изчерпа наличния си капитал. Луц отбелязва още, че загубите от всеки автомобил са по-големи от облагата.

Текущата капитализация на Tesla надвишава $58 милиарда

И до момента в който Луц умозаключава по тематиката Tesla, онлайн конфигуратора на Model 3 към този момент включва базова версия на Model 3 и такава с два електромотора. Двете версии би трябвало да се появят до месеци. Но това при Tesla е разтегливо разбиране.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

И руснаците го могат, направиха безпилотен електромобил

Това е маскиран Ford с брутална офроуд проходимост

Тази емблема е позната на всички, само че историята й – едвам ли
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР