Бившият вицепрезидент на „Газпромбанк“ Игор Волобуев след руската инвазия в

...
Бившият вицепрезидент на „Газпромбанк“ Игор Волобуев след руската инвазия в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на „Газпромбанк“ напусна Русия, за да се бие за Украйна

Бившият вицепрезидент на „ Газпромбанк “ Игор Волобуев след съветската инвазия в Украйна напусна Русия и ще се причисли към териториалната защита на Киев. Той приказва за аргументите за напускането си в изявление с журналиста Сергей Лойко за „ The Insider “, украинския блогър Денис Казански и Liga.net.

Сега Волобуев е в Киев. На въпроса на Лойко по какъв начин някогашният вицепрезидент на „ Газпромбанк с съветски паспорт съумя да влезе в Украйна, той отхвърли да отговори. „ Това беше цяла история, уповавам се някой ден да опиша за нея. Беше доста трудно”, сподели той и добави, че маршрутът му от Русия до Украйна е минавал през Турция, Латвия и Полша.

Волобуев сподели, че е роден в Ахтирка, Сумска област и е решил да се върне в Украйна, с цел да „ отбрани родината си с оръжие в ръка “. По думите му той желал да се върне още през 2004 година, само че не можел да го направи по-рано заради фамилни аргументи. В изявление за Liga.net Волобуев сподели, че през 2014 година, след анексирането на Крим, той си е „ дал заричане “, че ще влезе във война, в случай че „ съветски танкове дойдат в моята Ахтирка “. На 24 февруари, първият ден от съветската инвазия в Украйна, някогашният топ управител най-сетне решил да напусне Русия.

„ Вече не можех да бъда там (в Русия). Аз съм украинец по народност, към този момент не можех да следя извън какво прави Русия с моята татковина... Посещението ми е като смирение, желая да измия съветското си минало. Искам да остана в Украйна до успеха... Не мога да пребивавам добре хранен, удовлетворен живот, когато татко ми, който живее в Ахтирка, е погубен, когато са убити мои родственици, познати, другари “, сподели Волобуев. В същото време той посочи, че татко му е жив и към този момент е в сигурност, само че е живял един месец в студено мазе.

Бившият топ управител назова експанзията на Русия против Украйна интернационално закононарушение.

„ Това е закононарушение от страна на Путин, съветското държавно управление и в действителност съветския народ. Защото не Путин убива украинците тук, не Путин краде тоалетни чинии, не Путин изнасилва дами. Това е съветският народ. И аз, въпреки и украинец по народност, също нося отговорност за това. Срам ме е от това, цялостен живот ще се кая за това, тъй като нося двойна отговорност – не съм просто руснак. Роден съм тук, живях тук (в Украйна) 18 години, тъй че давам отговор двойно и тройно”, сподели някогашният вицепрезидент.

Волобуев означи, че напускането му на Руската федерация не е обвързвано със сигурността му. Според някогашния топ управител нищо не застрашавало живота му. Той разяснява и гибелта на различен някогашен вицепрезидент на „ Газпромбанк “ – Владислав Аваев, както и на някогашния топ управител на „ Новатек “ Сергей Протосени и техните фамилии. Той съобщи, че не има вяра в техните самоубийства и счита гибелта на Аваев и околните му за инсценирана.

„ Не знам какво правеше той (Аваев), в никакъв случай не съм го познавал и не бях чувал нищо за него преди. Знам също, че по време на хипотетичното му самоубийство той беше актуалният първи вицепрезидент на Газпромбанк. Не имам вяра да убие жена си и щерка си, мисля, че това е режисура. Защо? Трудно е да се каже. Може би е знаел нещо и е представлявал някаква заплаха “, сподели Волобуев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР