Бившият вицепремиер ще говори на тема: Защо се случи Независимостта

...
Бившият вицепремиер ще говори на тема: Защо се случи Независимостта
Коментари Харесай

Независими ли сме днес - Красимир Каракачанов от ВМРО ще изнесе открит урок в Бургас

Бившият вицепремиер ще приказва на тематика: " Защо се случи Независимостта на България и до каква степен сме самостоятелни през днешния ден “?

Бившият вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов ще изнесе през днешния ден в Бургас открит урок по история във връзка идния Ден на Независимостта. Каракачанов, който е историк и доктор по интернационално право и интернационалните връзки, ще приказва на тематика: " Защо се случи Независимостта на България и до каква степен сме самостоятелни през днешния ден “?

По време на събитието той ще показа и историческия разказ „ Сенките “ на писателя Добри Божилов, който е отдаден на 150-годишнината от рождението на именития Гоце Делчев и е публикуван със съдействието на Вътрешна македонска революционна организация.

Срещата ще се организира от 18.00 ч в зала " Георги Баев " на Морското казино - Бургас.

Вътрешна македонска революционна организация е една от дребното партии у нас, които поредно пазят националния интерес на България по въпроса със Северна Македония. Докато бяха във властта, войводите дружно с съдружния си сътрудник НФСБ отстояваха твърдо позицията, че България не би трябвало да подвига ветото си, до момента в който в Скопие доминира доктрината на Коминтерна, а фалшификациите на българската история и езикът на омразата против страната ни са публична политика на съседите.

По това време България с достолепие отстояваше справедливата си позиция, макар натиска от Брюксел. Когато на власт пристигна четворната коалиция беше ясно, че ще отстъпим. След като Народното събрание гласоподава така наречен " френско предложение ", писателят Александър Урумов, обвързван с Вътрешна македонска революционна организация, написа: " Бог да пази България, тъй като нейният хайлайф я съобщи "!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР