Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев е починал днес след обяд в

...
Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев е починал днес след обяд в
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Почина бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев

Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев е умрял през днешния ден след обяд в болница ИСУЛ, заяви „ 24 часа “.

Тази заран Бакърджиев е претърпял гастроентерологична интервенция. Преди това е прекарал ковид, споделиха близки на фамилията.

Евгений Бакърджиев е роден на 10 февруари 1955 година в София.

Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство, компетентност „ Промишлено и гражданско строителство “, и до 1991 година е бил архитект в разнообразни предприятия, достигайки до поста шеф на Конструктивен отдел в „ Технострой – СП2 “.

След легализирането на политическата съпротива през 1989 година става член на Българския аграрни национален съюз „ Никола Петков “, част от обединението Съюз на демократичните сили.

Бакърджиев ръководеше предизборните акции на Стефан Софиянски за кмет на София през 1995 година, на Петър Стоянов за президент през 1996 година. Бе и отпред на Националния щаб на митингите и Националната стачка на Обединените демократични сили (ОДС) за събаряне държавното управление на Жан Виденов и Българска социалистическа партия от власт. Председател на предизборния щаб на ОДС за парламентарните избори през 1997 година. Избран е за депутат в 38-о и 39-о Народно заседание.

При съставянето на държавното управление на Иван Костов, Евгений Бакърджиев стана заместител министър-председател и министър на районното развиване и благоустройството. Ръководи договарянията с „ Газпром “ за доставка и пренос на природен газ. Той инициира и управлява разрушаването на мавзолея на Георги Димитров.

Постепенно Бакърджиев излезе от дейната политика.

Съболезнования на фамилията!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР