Бившият вицепремиер Борислав Сандов на тези избори няма шанс дори

...
Бившият вицепремиер Борислав Сандов на тези избори няма шанс дори
Коментари Харесай

Сандов аут от парламента

Бившият вицепремиер Борислав Сандов на тези избори няма късмет даже да се класира за Народното събрание. Той беше на удобното второ място в столичния 24 МИР – незабавно след водача на Демократична България Христо Иванов.

„ Зеленият “ съдружен сътрудник обаче е бил изхвърлен от избираемата позиция от четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, които са били преференциално посочени от повече гласоподаватели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, само че той не може да бъде преместен, защото е лидер на листа – т.е. автоматизирано получава и всички преференции на хора, които не са показали нищо.

На тези избори Демократична България събират 17,29%, в 24 МИР, което значи евентуално двама или трима представители в Народното събрание – според от доста други фактори. Четвъртият Сандов обаче няма даже и минимални шансове.

Размествания при Демократична България има и в другите столични МИР-ове. В 23-ти третият Божидар Божанов и седмата Елисавета Белобрадова бият по преференции водачаНадежда Йорданова. Тя обаче е сигурен народен представител. В 25 МИР още веднъж Белобрадова се издига от четвърто на второ място. А след нея – още веднъж с преференции, се нарежда Александър Симидчиев.

Колко депутати от партията влизат от тези МИР-ове от Демократична България, може да се каже сигурно едвам след оповестяване на мандатите от страна на ЦИК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР