Бившият вече зам.-министър на земеделието Иван Христанов съобщи преди седмица

...
Бившият вече зам.-министър на земеделието Иван Христанов съобщи преди седмица
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Унищожаването на животински трупове беше дадено на наши хора от ГЕРБ

Бившият към този момент зам.-министър на земеделието Иван Христанов заяви преди седмица в предаването „ Лице в лице “ за открити злоупотреби от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), с които са облагодетелствали частни инсинератори. По думите му вредата е за близо 60 млн. лева

„ Преди десетина година нашите екарисажи, в България за жалост имаме 2 екарисажа, бяха по много чудноват метод сменени от по този начин наречените инсинератори – на две частни компании “, изясни през днешния ден в предаването „ Лице в лице “ актуалният шеф на БАБХ проф. Христо Даскалов.

Той посочи, че става въпрос за добър и непрекъснат бизнес, защото инсинераторите са установки, в които се изгарят труповете на умрели животни, птици и други материали, които в случай че почнат да се разлагат, могат да бъдат източник на заразни заболявания.

Процедурата по желание на компании за тази активност е проведена по време на ръководството на ГЕРБ и била по този начин нагласена, че да завоюват точно тези две компании.

„ Това е тъжната история, че проформа всичко е законно, всичко е легално, само че в последна сметка като сложиш чертата, виждаш, че обществото ни губи едни големи суми, които биха могли да бъдат вложени доста по-разумно “, разяснява проф. Христов.

Той подсети, че лицата, които стоят зад такива компании, в никакъв случай не излизат и постоянно има политически чадър в такива случаи.

При инспекцията е открито, че има изгорена крава, която тежи 700 кг, животни, които се повтарят, такива, които са умряли 200 дни пери изгарянето и други нередности.

Шефът на БАБХ към този момент е разговарял с представителите на служебното държавно управление и има уверението, че линията на деяние по откриване на злоупотребите ще продължи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР