Бившият вече служебен премиер Гълъб Донев обясни, че обвиненията за

...
Бившият вече служебен премиер Гълъб Донев обясни, че обвиненията за
Коментари Харесай

Гълъб Донев удивен, че Денков е очаквал неговите зам.-министри

Бившият към този момент длъжностен министър председател Гълъб Донев изясни, че обвиняванията за бойкот на постоянното държавно управление са цялостна неистина. Такова обвиняване бе отправено от самия постоянен министър председател Николай Денков откакто по време на съвещанието,, стана ясно, че всички заместник-министри от служебното държавно управление са освободени със заповед на Гълъб Донев.

В студиото на БТВ Донев изясни, че е освободил единствено тези, които категорично са поискали това, а това се отнася за множеството. Изключение вършат трима зам.-министри в Министерство на правораздаването и в Министерство на външните работи. В последното персонално Мария Габриел се обадила и поискала зам.-министър да не бъде освобождаван, с цел да имаме квалифициран човек на идната среща в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, изясни някогашният длъжностен министър председател.

Гълъб Донев е изумен обаче, че двете най-големи политически партии нямат фрагменти за втория ешалон на властта. " Не мога да си обясня това ", съобщи Донев и уточни като образец обстоятелството, че още в първия ден от встъпването в служба на служебното държавно управление са назначени всички зам.-министри.
 Новите министри влизат в кабинети без замове
Новите министри влизат в кабинети без замове

С благодарности, обещания за последователност и надграждане и декларирани цели

Гълъб Донев съобщи и че изказванията за изхарчени 4 милиарди за пътни компании за четири дни, са цялостна неистина. Още по-голяма неистина е за следване на схемите на ГЕРБ. Донев прикани да се питат първо съдружните сътрудници, както и персонално Шишков.

" Питайте, по какъв начин са раздадени - в чували, в сакчета ", опита се да бъде подигравателен Гълъб Донев.

Няма никакви преведени пари на пътностроителните компании. Направени са публично поръчки още през февруари месец, в този момент излизат резултатите, само че но няма нито един подписан контракт, нито преведени пари. Сега постоянният министър може да вземе решение за тях. Служебното държавно управление е изхарчило към 780 милиона за пътна поддръжка.

" За първи път служебното държавно управление, ние, организираме публични поръчки ", съобщи Гълъб Донев, наблягайки прозрачността, с която се е работило.

Третата неистина, която се популяризира, по думите на Гълъб Донев, е че служебното държавно управление е бръкнало във фискалния запас.
 Радев чака скоро страната да бере плодовете от работата на служебния кабинет
Радев чака скоро страната да бере плодовете от работата на служебния кабинет

Донев е удовлетворен, че за никой от министрите му нямало обвинявания и подмолни договорки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР