Бившият вече директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград

...
Бившият вече директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград
Коментари Харесай

Източване за милиони: Съдът няма да намали гаранцията на директор...

Бившият към този момент шеф на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да внесе сумата до 10 октомври.

Преди дни бе разкрита скица за източване на пари от Министерството на културата от театъра в Разград. В нея бе забъркан шефът Левон Манукян, както и още няколко души, получили разнообразни обвинявания. Схемата включва назначение посредством фиктивни контракти на десетки хора с доста високи хонорари, на които обаче се изплащат само осигуровките, а самите заплати се прибират от различен човек.

 

Според проверяващите Манукян е виновен за назначението на 41 души, които в никакъв случай не са направили действителна активност, само че са получили по към 25 000 лв. в допълнение материално подкрепяне. Така държавният бюджет е ощетен с близо 1 млн. лв.. 

 

На почти половината от тази сума се пресмятат вредите в Смолянския спектакъл. Вчера Окръжната прокуратура повдигна обвиняване и на шефа Румен Бечев. Определената за него гаранция е по-малко - 15 000 лв.. 

 

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да ревизира неотложно активността на длъжностните лица, които правят надзор върху активността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с обществени средства. Става въпрос за театрално-музикален и филхармоничен център в Разград и

Министерството на културата стартира финансови инспекции на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в региона на театралните изкуства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР