Бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира защо все повече мигранти

...
Бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира защо все повече мигранти
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър каза защо все повече мигранти влизат у нас

Бившият вътрешен министър Валентин Радев разяснява за какво от ден на ден мигранти влизат през нашата граница у нас и по какъв начин България може да се оправи с този проблем.

„ Ако преди години пропускателността бе 5-7%, сега е 40-50%. Тоест, съгласно формалната информация на вашите сътрудници, най-големият напън беше 2014/2015 година, когато 30 000 души влизаха в страната през границата, в този момент предходната година най-после 17 000 са станали, които са минали. 17 000 са на половина, т.е. няма някакъв необикновен напън на границата, само че пропускливостта е поради работата на граничите служители на реда. На това, че не се оборудвани, това че няма командировани и това че има съмнение в командирите, на локалните, които работят по границата. На личните командири не имат вяра, на управление на Министерство на вътрешните работи не имат вяра, страната е със служебни държавни управления, всичко това оказва въздействие и пропускливостта на тези мигранти се усилва и ние ги срещаме на всички места “, сподели Радев по Нова нюз.

„ Числата от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи са за два пъти повече хванати на сръбската граница, в сравнение с зелена, на КПП-та, на вход. Това демонстрира, че вътре се движат мигранти, изключително сирийци сега. От Сирия са 70%, близо 15% афганистанции, мароканци по-късно и надолу други, приказваме за подобен % пропускливост. Причината е, че няма мотивация на чиновниците, не може да махаш командирите, би трябвало да се покачат и заплатите. За колите, да има засищане с техника, защото техниката не работи по границата. 22 милиона евро ни дават от Европейски Съюз. Преди години на Гърция дадоха 260 милиона евро против 117 милиона на нас. Трябва да желаяме още, Европейска комисия би трябвало да ни подкрепи “, сподели още Валентин Радев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР