Бившият вътрешен министър на Южна Корея ще заеме поста на

...
Бившият вътрешен министър на Южна Корея ще заеме поста на
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея посочи нов министър-председател

Бившият вътрешен министър на Южна Корея ще заеме поста на министър-председател. Президентът Мун Дже-Ин номинира Ким Бу Кюм за правоприемник на Чунг Сай-Кюн, също така уточни и новите си избраници за министри на земеделието, промишлеността, риболова, труда, науката и технологиите, съобщи „ Ройтерс “.

Преструктурирането на кабинета се случва към седмица след съкрушителните загуби на водещата Демократическа партия на Мун на основни кметски позиции на фона на политически кавги и гафове.

С изборите, обсъждани като лакмус за политическите промени преди вота за президент през март 2022 година, провалянето на ръководещата групировка алармира за провокации пред дневния ред на Мун. Неговият 5-годишен мандат изтича следващата година.

Новият министър председател, който е бил кмет на метрополиса Таегу, може да изиграе основна роля в превъзмогването на раздорите и ръководството на коронавирусната рецесия, разгласи шефът на кабинета на Мун, определяйки Ким за „ модернизатор “ и за „ отдаден на националното единение “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР