Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев смята, че в страната има

...
Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев смята, че в страната има
Коментари Харесай

Демерджиев: Има още хора, които могат да последват съдбата на Алексей Петров

Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев счита, че в страната има още хора, които могат да последват ориста на убития Алексей Петров. Тази прогноза той даде в изявление пред БНР.

" Има още хора, за които се тормозя, че могат да последват неговата орис. Аз се сещам най-малко за няколко индивида, които са в сходна обстановка - по-малко от пръстите на едната ръка ", съобщи Демерджиев.

Според него убийството на създателя на " Лев Инс " и някогашен чиновник на " баретите ", е направено демонстративно, защото Петров е тясно обвързван с настоящите политически процеси в страната. Той счита, че убийството му е въпрос на национална сигурност.

Демерджиев подлага на критика остро проектите на ръководещите за възможни кадрови промени в структурите на Министерство на вътрешните работи. Само преди дни министър председателят Николай Денков разгласи, че ще изиска премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който е назначен по време на служебния кабинет от 2021 година

Бившият вътрешен министър сподели, че му липсват ясно изразени претекстове за какво е належащо ръководителите на службите да бъдат заменени. Той осъди тези дейности, като недоволства, че за тези проекти се знае от по-рано от изтеклите онлайн записи на съвещанието на " Продължаваме промяната ". По думите на Демерджиев, ръководещите следват стъпките, изложени в записа, макар че " обществото се опълчва на това ".

" Нормално е да се вършат смени, само че когато те са ясно стимулирани. За 10 месеца аз и моят екип сменихме 4 регионални шефове, в този момент са заменени повече от половината единствено за 2 месеца. Това са хора, които са назначавани от Бойко Рашков. Новият министър има право да прави тези смени, само че когато сменяш повече от половината шефове, би трябвало да се мотивираш ясно, тъй като всяко такова деяние е явен сигнал както към обществото, по този начин и към Министерство на вътрешните работи ", сподели той.

Демерджиев разяснява и скорошния случай с трима български жители от Англия, шпионирали в интерес на Русия. Той сподели, че не е знаел авансово за следствието и изясни, че въпросът би трябвало да се преглежда най-вече от службите в Англия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР