Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че последните два вота

...
Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че последните два вота
Коментари Харесай

Бившият вътрешен министър: Има всички предпоставки и тези избори да не са честни

Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев сподели, че последните два вота не са били почтени, а има и съществени предпоставки и идният избор на 27 октомври да не е подобен.

По думите му в Министерство на вътрешните работи не са правени същностни смени на хора, с които да се противодейства на изборните закононарушения.

“На доста места би трябвало да се сменят хората, които Калин Стоянов видно по предписание на кой постави там, с цел да чакаме, че този път противодействието ще е по-сериозно “, сподели Демерджиев. След това направи отпратка към поканата на Делян Пеевски към Калин Стоянов да оглави листа за изборите в неговата групировка.

“При неналичието на съществени корекции, които да обиден внедрените до четвърто равнище хора, не чакам смяна в изборите “, добави Демерджиев пред bTV.

По думите му нещо сходно се следи и в организацията на изборния развой, защото от служебния кабинет приказват, че нямат отношение, а през днешния ден министърът на стопанската система Росен Карадимов, претрупан с изборите от страна на кабинета, е изпратил рекомендации до ЦИК за оптимизация на процеса. Според Демерджиев в тях са залегнали неща, които към този момент се вършат, само че не е застъпено да вземем за пример одитиране на програмата за преброяване на гласове, каквото не е правено нито един път.

Демерджиев добави, че има данни, че част от разплащанията, свързани с пазаруване на гласове, ще са след изборите, като без да го посочва уточни, че в това е забъркан съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски. “Основните хора в тези процеси обичат да слагат нови начала “, сподели Демерджиев. Добави, че не вижда предварителна защита, а инерционни дейности от Министерство на вътрешните работи.  
Според Демерджиев би трябвало да се ревизира за извънредно висока интензивност по места, каквато на предните избори е имало тук-там, където 90% са дали своят вот за ГЕРБ или Движение за права и свободи.

По мотив на борбата за превъзходство в Движение за права и свободи Демерджиев, съобщи, че към този момент е забъркан и съдът, като го смущава, че юридическите актове не са изключително безапелационни. Върховният административен съд към този момент реши да допусне Движение за права и свободи на Пеевски до вота, само че не и Движение за права и свободи на Ахмед Доган, а това съгласно Демерджиев е предупреден резултат.

“Поредната институция, която ще бъде въвлечена, евентуално е Висш съдебен съвет, предназначен от Пеевски да избере нов основен прокурор “, сподели Демерджиев, като заключи, че системата не е самостоятелна и политиците час по-скоро би трябвало да пристъпят към процедура за избор на нов Висш правосъден съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР