Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира ексклузивно пред ПИК отвличането

...
Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира ексклузивно пред ПИК отвличането
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Ексвътрешният министър Емануил Йорданов помля Борисов: На времето ГЕРБ се изхвърлиха и обявиха, че повече отвличания намало да има, а...

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов разяснява извънредно пред ПИК отвличането на милионерския наследник Адриан Златков. Припомняме, че 25-годишният мъж е в неопределеност от през вчерашния ден сутринта, когато излязъл за работа от вкъщи си в софийското село Герман. Колата му е открита час по-късно от неговия татко - притежателя на автокъща "Софавто " Тони Златков.

Пред медията ни Емануил Йорданов изясни, че е прекомерно рано отвличането да се свързва с групата на "Наглите ". По думите му похитителите са хора с богато престъпно досие, добре готови и обиграни.

Интервю на Асен Рашков

- Г-н Йорданов, по какъв начин ще коментирате отвличането на милионерския наследник Адриан Златков?

- Става въпрос фактически за едно доста тежко закононарушение. Прекомерните реакции са плод на това, че преди време ръководещите от ГЕРБ оповестиха, че надали не такива закононарушения повече няма да има.

- С разбиването на групата на "Наглите " ли?

- Да. А в действителност няма категория от закононарушения, за която да се твърди, че е унищожена. И в действителност е разбираемо, въпреки и доста неприятно, че сходни закононарушения се случват още веднъж.

- От това, което знаете, допустимо ли е да се търсят допирни точки с групата на "Наглите ", която беше разрушена преди време?

- Много мъчно е да се прави паралел към този миг, защото прекомерно малко хора разполагат с всички обстоятелства и доказателства към случая. А що се отнася до "Наглите ", тяхната група се отличаваше с доста висока степен на организираност и точност. Не бива да забравяме, че по това време групата е имала напълно други ръководители, които са незнайни. А взетите пари и до ден сегашен не са открити. Така че е доста рано да се вършат сходни паралели.

- Какъв е профилът на хората, които стоят зад сходни отвличания?

- Тези хора би трябвало да са със съществени престъпни досиета, добре готови и обиграни, тъй като виждате, че отвличането е осъществено по светлата част на деня. Може да се каже сигурно, че нападателите са познавали добре навиците и графика на жертвата, защото отвличания през светлата част на денонощието несъмнено крият повече опасности.

- От Столична дирекция на вътрешните работи споделиха, че не са открити следи от принуждение в автомобила. Как тогава жертвата е измъкната от него? Възможно ли е той да познава похитителите си?

- Възможно е да са били познати, само че не е наложително. Похитителите биха могли по най-различни способи да го изведат от колата.

- В какви периоди похитителите ще изискат откуп от фамилията на Адриан Златков?

- Няма съответни периоди, само че най-логично е околните да чакат позвъняване или известие от похитителите в най-кратко време.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР