Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и бившият министър на отбраната

...
Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и бившият министър на отбраната
Коментари Харесай

Двама бивши министри в един глас: Песимисти сме за съдебната реформа

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и някогашният министър на защитата Николай Свинаров, сега и двамата адвокати, споделиха какви са им упованията за промяната в правосъдната система в ефира на bTV.

Двамата някогашни министри споделиха, че не са оптимисти за правосъдната промяна у нас.

Ако има промяна, за което доста се колебая, тя би могла да усили доверието в правосъдната система. Въпреки това една огромна част от нея работи напълно обикновено, само че имаме тежки проблеми със законодателството и с обособени лица, които работят в правосъдната система, уточни Йорданов.

Той добави, че " по-старите джентълмени " имаха 12 години да създадат правосъдна промяна, само че не сториха нищо.

„ Няма по какъв начин да сме оптимисти. Нито могат, нито желаят, няма и да го създадат. В ГЕРБ не съм виждал нито един правист в правосъдната зала, май и от Политическа партия не съм виждал “, означи още някогашният вътрешен министър.

Според Николай Свинаров съвсем нищо не се знае за естеството на тиражираната правосъдна промяна, като се изключи че се обмисля надзор върху основния прокурор и разделянето на КПКОНПИ на две.

По думите му антикорупционната комисия е основана за случаите, когато прокуратурата не си свърши работата, с цел да има кой да я свърши вместо нея. Според него в случай че бъде закрита КПКОНПИ, в бюджета ще има доста повече пари, в сравнение с в този момент.

На въпрос за какво шумни каузи потъват по-късно в давност, Йорданов и Свинаров обясниха, че когато има " думкане на барабан ", в множеството случаи се касае за каузи с пропагандни цели.

Целта на шумното дело е да направи велики тези, които го образуват. Но какво се случи с КТБ преди девет години? Още сме на фаза нула. Къде беше контролът на Българска народна банка, къде беше контролът на ДАНС? Какво направи Българска народна банка по случая с КТБ, по какъв начин позволи този банкрут на една от огромните банки, в която имаше и държавни пари, попита Свинаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР