Бившият външен министър Соломон Паси коментира в студиото на БНТ,

...
Бившият външен министър Соломон Паси коментира в студиото на БНТ,
Коментари Харесай

Соломон Паси: Какво правим? Тласкаме Северна Македония и Албания в ръцете на Русия и Турция?!

Бившият външен министър Соломон Паси разяснява в студиото на Българска национална телевизия, че рецесия на водачеството е в основата на невъзможността на Лондон да контракти и одобри договорка за овакантяване на Европейския съюз досега. Паси разяснява още, че България няма интерес от това да не бъдат стартирани договаряния за участие със Северна Македония и Албания. Той дефинира обстановката след офанзивата на Турция в Северна Сирия като сериозна.

" Нека ние да си оправим нашите, а другите - техните. Не може да се съпоставя, тъй като другите са неприятни и ние да толерираме неприятните у нас ", по този начин Паси разяснява расисткия скандал към мача България - Англия.

Бившият външен министър сподели, че започването на договарянията за участие на Северна Македония и Албания се отсрочва за трети път.

" Към кого тласкаме Северна Македония и Албания? Тласкаме ги в ръцете на Русия ли, на Турция ли, на Иран? ", попита той.

Паси добави, че се поставят съществени старания Сърбия да остане в орбитата на съветското въздействие.

" Ние нямаме интерес от това Северна Македония, Албания, Босна, Косово да вървят обратно ", сподели още той.

Паси предвижда, че един ден Албания и Северна Македония ще станат членове на Европейския съюз, само че въпросът е с каква скорост това ще случи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР