Бившият украински президент се върна в родината си, предаде РИА

...
Бившият украински президент се върна в родината си, предаде РИА
Коментари Харесай

Петро Порошенко се върна в Украйна

Бившият украински президент се върна в родината си, съобщи РИА Новости.

Малко откакто кацна от Варшава на киевското летище "Бориспол " някогашният държавен глава съобщи, че граничарите са създали опит да не го пуснат в страната. "Те държаха моя паспорт 15-на минути и се правеха, че не знаят кой съм аз. Вероятно граничарите са имали някакви указания да не ме позволен до територията на Република Украйна ", съобщи той.

Порошенко откакто мина през граничния надзор чиновници Държавното бюро за следствие се пробваха да му връчат призовка за правосъдно съвещание. Той обаче бе заобиколен от членове и симпатизанти на неговата партия "Европейска взаимност ", които отблъснаха чиновниците.

Бившият украински президент е упрекнат в държавна измяна. Прокуратурата на източноевропейската страна счита, че той е подкрепил за пазаруването на големи количества въглища от проруските сепаратисти в Източна Украйна и по този метод е финансирал отцепниците.

Порошенко отхвърля обвиняванията и твърди, че те са опит на сегашните управляващи да отклонят вниманието на жителите на Украйна от икономическите проблеми и тежката обстановка с COVID-19.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР