Бившият треньор на Цървена звезда, Левски и Литекс Люпко Петрович

...
Бившият треньор на Цървена звезда, Левски и Литекс Люпко Петрович
Коментари Харесай

Люпко за тъжната раздяла с Левски, кой ще е шампион и какво мисли за Кирил Домусчиев

Бившият треньор на Цървена звезда, Левски и Литекс Люпко Петрович направи възторг с работата си във Виетнам през тази година. Сърбинът пое скромния Тан Хоа, който се мотаеше сред 5-о и 15-о място в шампионата и като по знамение не го изведе до купата. Клубът приключи с равни точки с Куанг Нам, само че след по-лоши индикатори в директните дуели приключи на второ място. Куанг Нам обаче не получи лиценз за присъединяване в азиатската шампионска лига и там ще играе Там Хоа.

Sportal.bg отиде при Люпко във Виетнам, с цел да беседва с огромния треньор по доста тематики. Ето какво сподели сърбинът за последния си интервал в Левски и въобще за българския футбол.

“Имахме проблеми, макар че бяхме преди всичко и аз напуснах. Не можех повече да устоявам натиска. Хората към мен не бяха на своето място място, както би трябвало да е. Обичам наедно Литекс и Левски. За мен Левски е след Цървена звезда. Най-големият клуб в България. Както и ЦСКА. Сигурно е, че на първото място е Левски. Феновете на Левски са като тези на Цървена звезда. Обичам ги, а и те ме обичат. Иначе имаше хора към мен, които единствено чакаха по кое време ще ме махнат. Беше мъчно да очакаш всеки ден да те махнат, а ти си преди всичко. И то да ме махат хора, които са доста, доста по-малки от мен”, сподели Люпко във връзка последния престой на “Герена”.

Относно българското състезание, носителят на КЕШ с Цървена звезда разгласи, че следи шампионата и предвижда, че Лудогорец още веднъж ще е първенец, тъй като е най-хубавият тим.

“Лудогорец е водещият тим към този момент 5-6 години. Сега може за седми път да стане първенец. Но няма обичаи. Традиции имат Левски и ЦСКА. Лудогорец има господин Кирил Домусчиев, който вложи пари и направи огромни неща, само че няма публиката на Левски и ЦСКА. Един ден господин Кирил Домусчиев може да реши да надгради. Мисля, че в случай че напусне Лудогорец, клубът няма да оцелее.

Следя българското състезание. Лудогорец е първи, ЦСКА - втори, а Левски е трети. Нормално е, тъй като Лудогорец дава по 1-2 млн. евро за футболисти. Сигурно и тази година ще стане първенец. Ако един ден пристигна човек като Домусчиев в Левски и вложи тези пари, Левски ще се върне на мястото си и ще стане първенец. Сега Гриша Ганчев е в ЦСКА. Води добре тима, на втора позиция е. Полека се доближава, само че към този момент Лудогорец има най-хубавия тим и ще стане шампион”, добави Петрович пред Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР