Бившият треньор на националния тим на България - Красимир Балъков,

...
Бившият треньор на националния тим на България - Красимир Балъков,
Коментари Харесай

Балъков: Расисткият скандал през 2019 година беше най-тежкият ми момент във футбола

Бившият треньор на националния отбор на България - Красимир Балъков, описа за грозния расистки скандал през 2019 година.

Там той загатна, че абсурдът не е бил инцидентен и разкри, че по-късно фамилията му е било заплашвано. Балъков дефинира случилото се като най-тежкия миг в кариерата си. След въпросния дуел той се раздели с поста си.

" Това е най-тежкият миг във футболната ми кариера. Този миг с расизма и метода, по който го направих... Никой не ни отбрани - мен или институцията. Трябваше да давам отговор на хиляди въпроси, които не са от моята подготвеност.

Отговорих на един въпрос преди и след мача за футбол - всичко друго беше по тематиката " расизъм ". Не съм аз индивидът, който би трябвало да приказва за това. Трябва политиците да излязат и да кажат истината.

Тази тематика ме умъртви. Бях единственият човек по целия свят, който излиза и приказва за това. След всичко това получавах мейли и СМС-и със закани " какво би трябвало да се случи на фамилията ми ".

От Англия почна тематиката за расизма. Не желая да споделям мнението си, само че хората, които знаят защо става въпрос, си носят кръста. Не съм набожен на 200%, само че имам вяра, че има нещо. Аз не съм направил нещо неточно, с цел да получа подобен удар. Ако някой е направил нещо, той го е решил за себе си. Има доста спекулации ", съобщи Балъков в подкаста " Код спорт ".
 Краси Балъков: Без пари смяна не става
Краси Балъков: Без пари смяна не става

" Държавата би трябвало да оказва помощ интензивно "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР