Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев сподели, че

...
Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев сподели, че
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Дано футболните неща надделеят в битката за титлата

Бившият треньор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев показа, че най-вероятно мачовете сред Лудогорец и ЦСКА в плейофите ще решат шампионската купа. Стоев разяснява държанието на нападателя на ЦСКА Фернандо Каранга.

Треньорът бе посетител в предаването "Домът на футбола " по телевизия DIEMA SPORT.

"Добре съм, това е най-важно. Надявам се в околните два месеца да има някакво развиване по моята професионална кариера. Човек има потребност понякога от отмора, само че някой път удължаването на почивката води до ненужно напрежение. Време е към този момент да мисля за по-нататъшна реализация. Един треньор не постоянно може да избира вариантите за своето развиване. Треньорската специалност е такава, че треньорът постоянно е подготвен да отиде там, където преценя, че изискванията ще му паснат на стила или реши, че не трябва да се ангажира на даден тим, в случай че реши, че това ще повлияе на неговия имидж ", разяснява Стойчо Стоев.

За последното дерби ЦСКА - Левски, Стоев показа: "Условията бяха такива, че мъчно можеше да се приказва за спортно-техническия аспект на самия дуел. Основното беше - битка, темперамент. Равностоен мач. ЦСКА съумя да излъже Левски с едно статично състояние. За тези дербита може да приказваме, когато и на двата отбора им се дават нужните условия. Имаше много хора, които макар неприятното време, подкрепяха своите тимове. Казах, че в тези дербита един подробност взема решение мача. Така се вземат решение нормално тези дербита. Залогът е значителен и е обикновено и страстта да дърпа футболистите. За мен нямаше нещо, което да отличава единия от другия тим. "

"Когато един тим печели два-три поредни мача, тогава приказваме за темперамент. Наистина е темперамент в последните минути. Показваш, че тимът не се отхвърля и търси успеха. Освен шанс е и темперамент. Трудно е сега да дефинира дали е някакво шампионско начало. Твърде рано е. Тепърва предстоят плейофите. В тези мачове, в случай че не се направи някоя пречка, най-вероятно ще се види до каква степен е стигнал отборътв шампионските си упоритости, в случай че приказваме за ЦСКА. Мачовете с тимовете, които са в по-долната част на таблицата вземат решение шампионската купа. Но сега плейофите са по този начин, че вероятно конфликтът Лудогорец - ЦСКА може да подпечата шампионската купа за единия тим ", сподели още експертът.

Попитан за думите на Стойко Сакалиев, че знае по какъв начин ще свършат мачовете Лудогорец - Верея и Лудогорец - Ботев, Стоев разяснява: "Да ви кажа не знаех, че има такава непосредственост сред тези ръководители. Не мога да разясня. Нямам визия какво има поради. По-скоро ще решат главните мачове - Лудогорец, Левски и ЦСКА. Може и в средата на плейофите да се реши кой ще е първенец. В България постоянно чакаме някакви неща да се случат. Просто може би настройката на българина е такава, че нищо не се взема решение по чист път. Надявам се чисто футболните неща да надделеят. "

"Мога да кажа, че да вземем за пример, когато бях треньор на Лудогорец по това време бяхме с равни точки с Литекс и ЦСКА. Тогава бяха два тима. Мисълта ми е такав, че Лудогорец има преимущество и то е очевадно. Имам поради дълбочината на състава. При ЦСКА не е тъкмо по този начин. Един подобен сезон, в който им предстоят още 10 мача, в които ще има може би и санкции, и травми, и отмалялост, това може да реши шампионата ", съобщи още Стойчо Стоев в предаването "Домът на футбола ".

Колкото до държанието на нападателя Фернандо Каранга, Стоев разяснява: "Всеки клуб би трябвало да има условия за високи стандарти на държание на своите футболисти. Всеки футболист има право да си показва насладата по собствен личен метод. Това не е проблем. Проблемът е на самия клуб доколко приема, че това е нещо обикновено или че това може да навреди на негово име освен в България, само че и в Европа и да вземе нужните ограничения. Тези ограничения постоянно се взимат авансово. Клубът си остава, футболистите са преходни. Спортът възпитава. За доста от подрастващото потомство тези футболисти са идоли и те им подражават. Всеки футболист с изключение на правата си, знае и отговорностите си. "

"Стамен е задоволително към този момент рутиниран треньор, с цел да знае какво да каже на своя футболист. Това е част от играта. Всеки футболист, който по някакъв метод всява почит в съперниците, бива предизвикан. Всеки футболист обаче знае, че има някакви граници на държание, които не би трябвало да прекрачва ", добави още Стоев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР