Бившият треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман заяви, че шампионите

...
Бившият треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман заяви, че шампионите
Коментари Харесай

Нагелсман: В Байерн ми обещаваха неща, които нямаха нищо общо с реалността

Бившият треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман съобщи, че първенците на Германия по никакъв метод не дават задоволително време на всеки на поста, с цел да построи конкурентен тим.

Младият Нагелсман, който сега е народен селекционер на Германия, даде изявление пред списание Дер Шпигел, оповестено през днешния ден. Според него, управата няма самообладание, с цел да изчака резултати, като даде образец с сполучливите дейности на Юрген Клоп в Ливърпул и Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Единствената купа в Шампионската лига за Ман Сити беше извоювана от испанския експерт след седем години на поста.

" Когато подписах с Байерн, бях с ангажимента, че ще имам право да трансформира нещата. Но има клубове, които ти дават време. Юрген Клоп беше в Ливърпул пет години, преди да стане първенец там за първи път. Пеп Гуардиола завоюва купата в Шампионската лига с Манчестър Сити едвам след седем години. Треньорите в Байерн Мюнхен в никакъв случай не са получавали толкоз време, с цел да разработят своята визия ", споделя Нагелсман в изявлението.

• Do experiences like at Bayern make you more suspicious?

Nagelsmann: " I would say: more careful, more sensitive. Things aren't always super nice in football. It doesn't help if you have a good relationship with the decision-makers. And that's what I had with Oliver Kahn and…
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia)
36-годишният експерт дойде в Мюнхен през лятото на 2021-а от Република България Лайпциг с петгодишен контракт, само че беше уволнен в края на март 2023-а година. Томас Тухел, който наследи поста, ще си тръгне това лято, въпреки да има контракт до 2025-а година.

От 2016-а година – когато Хосеп Гуардиола си потегли, в Мюнхен са се извъртели седем треньори. А Юрген Клоп, който ще напусне през лятото, го прави след девет години.

Нагелсман, чието бъдеще също е намерено след края на Евро 2024, се оплака от липса на бистрота във футболния бизнес.

" Това, което се оповестява на външния свят след разлъка, няма доста общо с действителността. Но постоянно по този начин се е правело във футбола и по този начин ще бъде през идващите 30 години “, сподели той. Освен това, не си мислете, че оказват помощ положителни връзки с хората, които вземат решенията. Аз мислех едно, само че очевидно са ме лъгали от самото начало. Обсъдихме по какъв начин ще се оправим дружно с проблемите, както и какъв би бил най-лошия сюжет. Но по-късно всичко се оказа изцяло друго ", приключи треньорът. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР