Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю

...
Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Грешка е, че Левски не взе още един нападател

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде изявление за " Тема Спорт ", в което приказва за неверната стъпка на отбора против Крумовград, идните мачове до края на постоянния сезон и ролята на Рикардиньо. Славният нападател на сините уточни и каква неточност е позволена в селекцията.

Г-н Вълчев, Левски прекъсна победната си серия и приключи при нулево тъждество против Крумовград? Защо сините не стигнаха до триумфа на " Герена "?

- Не съумяха да си отбележат ситуациите. Галчев получи безусловно непотребен червен картон след своя неточност, само че такива неща се случват. Утежни се ситуацията, само че въпреки всичко Левски игра по-добре от Крумовград и не си личеше, че е с човек по-малко на терена. Не би трябвало да има разпределяне и играчите да са съсредоточени във всяка една обстановка. Мислех, че Левски елементарно ще завоюва, с цел да се повиши още самочувствието на футболистите. Отборът натрупа пет победи, само че в този момент не знам на какво се дължи тази неверна стъпка - може би на разпределяне. Противникът не бе от ранга на Лудогорец, ЦСКА или Черно море. Трябваше да се завоюва непременно, с цел да се приближим до задачата - Европа. Да, не е огромна точковата разлика, само че всички мачове са значими.

Николай Костов съобщи след мача, че е видял вдървеност и напрежение в играчите. На какво се дължи това?

- Не знам за какво би трябвало да има напрежение или вдървеност в играчите, когато тимът побеждава. Да, играта на отбора не е превъзходна, само че се натрупат точки. Футболистите е належащо да имат самочувствие. До момента не съм чул и треньорът да упреква някого персонално за позволени неточности и в тима би трябвало да има успокоение.

Предстоят мачове против Етър и Славия, след което идват сложните проби против Лудогорец, ЦСКА и Черно море? Какво очаквате от Левски до края на постоянния сезон?

- Като приказваме за самочувствие, нужно е тимът да покаже добра игра в идните мачове и да покаже, че равенството с Крумовград е случайност. Футболистите би трябвало да потвърдят, че имат място в Левски. Николай Костов е задължен да приготви играчите и душевен, с цел да се завоюват мачовете с Етър и Славия, тъй като са наложителни. След това сините се изправят против по-силните тимове в шампионата. Обикновено с такива противници Левски играе по-добре и мобилизирано. Просто не би трябвало да се подценяват останалите отбори, тъй като разликата с тях не е толкоз огромна.

Забелязвате ли смяна в играта на Рикардиньо?

- Преди сме говорили, че той не влизаше постоянно в комбинации със съотборниците си и даже се изключваше от играта. Явно към този момент може да го прави и от първите мачове напролет го демонстрира. Разбира се, че когато не доближават топки до нападателя, той би трябвало да се връща и да оказва помощ на тима - да се върне в отбрана, както се видя против Крумовград, да освободи пространство за някой от халфовете и така нататък Дано да продължи по този метод и ще му се откриват още благоприятни условия за попадение.

Допусна ли Левски селекционни неточности, че не притегли нападател през този сезон?

- За мен трябваше да се вземе още един нападател, тъй като не се знаеше дали и по кое време Бари ще се завърне в игра. Виждаме, че към момента не е ясно това. В дадени мачове можеше да се играе с двама централни нападатели. С подобен футболист, който е с по-различен профил от Рикардиньо - да е по-комбинативен или състезател, настоящ по-добре при сгъстена отбрана. Но до края на сезона Костов би трябвало да се оправя с наличното.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР