Бившият топ английски съдия Англия Марк Клатенбърг даде обширно интервю

...
Бившият топ английски съдия Англия Марк Клатенбърг даде обширно интервю
Коментари Харесай

Бивш английски топ рефер: Кейн трябваше да бъде изгонен, а Ливърпул да получи дузпа

Бившият топ британски арбитър Англия Марк Клатенбърг даде обстойно изявление във връзка противоречивите обстановки във вчерашния конфликт сред Тотнъм и Ливърпул (2:2). Според него нападателят на „ шпорите “ Хари Кейн е трябвало да бъде изпъден с червен картон за грубото си влизане в краката на Андрю Робъртсън, а Ливърпул е трябвало да получи дузпа за изблъскване на Емерсон Роял против Диого Жота през първото полувреме.

Според Клатенбърг пПопадението на Робъртсън, което пристигна след игра с ръка на Мохамед Салах, пък е било зачетено правилно, защото разпоредбите за неволната игра с ръка в хода на голова офанзива бяха изменени преди началото на сезона.

„ Ако хвърлянето на Хари Кейн в краката на Андрю Робъртсън не е червен картон, не съм сигурен какво въобще е. Влизането е високо, над глезена, бутоните са напред и е закъсняло. Анди Робъртсън знаеше, че в случай че кракът му остане на терена, има огромна късмет да бъде изнесен на носилка и да прекара Коледа в защитен ботуш. Затова той отскочи и избегна по-сериозни вреди. Кейн се измъкна, тъй като реферът Пол Тиърни му сподели единствено жълт картон, а Крис Кавана, който отговаряше за ВАР, реши, че това не е очевидна и явна неточност. Аз щях да покажа на Кейн червен картон. Това, че си капитан на Англия, не значи, че имаш някакво особено право на рискови влизания. Никога не съм възприемал значимите британски национали по по-различен метод от останалите. Никой рефер не би трябвало да взима това поради “, съобщи Клатенбърг пред „ Daily Mail “.

„ Влизането против Диого Жота трябваше да приключи с дузпа. Емерсон Роял блъсна в гърба Диого Жота, без въобще да има късмет да играе за топката. Имаше още един бранител, който покриваше Емерсон, тъй че не трябваше да има червен картон, само че Ливърпул трябваше да получи дузпа “.

Колкото до претенциите на лондончани за дузпа след рухване в наказателното поле на Деле Али, някогашният рефер разяснява по този начин:

„ Деле Али падна леко, искайки дузпа, откакто усети Александър-Арнолд зад себе си. Това наподобява по-скоро като симулация, тъй че тук Тиърни, който видя добре обстановката, беше прав да остави играта да продължи “.

„ Дали Мохамед Салах игра с ръка при гола на Анди Робъртсън? Да, явно, само че това няма значение. Правилото се промени преди началото на сезона и когато в този момент има неволна игра с ръка преди различен състезател да означи гол, попадението остава. Голът щеше да бъде анулиран единствено в случай че Салах беше отбелязал самичък. През предишния сезон този гол нямаше да остане, само че новите правила значат, че би трябвало да бъде зачетен “.

„ Мачът на „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “ беше яростен, изпълнен с горещи единоборства, само че влизането на Робъртсън против Роял бе изключително нападателно. Беше почтено за червен картон, само че къде е последователността, откакто влизането на Кейн по-рано бе още по-лошо? Как ВАР може да каже на Тиърни да отиде и да изгледа повтаряне на този случай, само че не и на обстановката с Хари Кейн? “, сподели още Клатенбърг.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР