Бившият технически шеф на Рено във Формула 1 Ник Честър

...
Бившият технически шеф на Рено във Формула 1 Ник Честър
Коментари Харесай

Бивш технически шеф на Рено отива в Андрети?

Бившият механически началник на Рено във Формула 1 Ник Честър ще е механически шеф на отбора на Майкъл Андрети във Формула 1. Тази информация към момента не е доказана, само че Честър към този момент напусна отбора на Мерцедес във Формула Е, където работи до предходната година и беше от процеса по превръщането на отбора в Макларън.

Честър смени Джеймс Алисън на поста механически шеф в Лотус през 2013 година и остана на този пост в Рено до 2020, а по-късно мина в Мерцедес във Формула Е.

Майкъл Андрети към този момент подаде документи във ФИА за влизане във Формула 1, само че съпротивата на другите тимове в шампионата продължава, като даже се чу, че отборите желаят входната такса за новите тимове да се усили от 200 на 600 милиона $.
 GM търси път към Формула 1 без Андрети? GM търси път към Формула 1 без Андрети?
Андрети си обезпечи поддръжката на огромен авто производител - Дженеръл Мотърс, посредством една от четирите съществени автомобилни марки на колоса - Кадилак.
 Андрети-Кадилак подаде документи за Формула 1 Андрети-Кадилак подаде документи за Формула 1
Все още наемането на Честър не е доказано от Майкъл Андрети, а привличането на британеца ще обезпечи на американците механически шеф с голям опит.
 Отбори желаят 600 милиона евро входна такса за Формула 1 Отбори желаят 600 милиона евро входна такса за Формула 1
Честър влезе във Формула 1 през 1994 като инженер в Симтек, през 1995 мина в Ароуз, през 1997 към този момент беше инженер на колите на Деймън Хил и Педро Диниз, а по-късно - спортен инженер на Мика Сало и Педро де ла Роса. От 2000 година Честър към този момент работи в Бенетон и от 2005 е в Рено.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР