Бившият световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че

...
Бившият световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че
Коментари Харесай

Себастиан Фетел не очаква моментални успехи с Астън Мартин

Бившият международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел съобщи, че опитът му може да му помогне, само че не чака постигането на моментални триумфи с новия му тим Астън Мартин. Германецът завоюва четири поредни международни трофеи с Ред Бул сред 2010 и 2013 година, а по-късно прекара шест сезона във Ферари, които обаче не бяха изключително сполучливи.

" Подхождам към новото предизвикателство с любознание и наслада от нещо ново. Целта в този момент обаче е напълно друга, а точно да изведем тима напред. Надявам се, че огромният ми опит ще помогне освен на мен, само че и на целия отбор ", сподели Фетел в изявление за " Спортбъзър ".

" Кариерата ми в този момент е на напълно друг стадий от тази в предходните ми тимове. Мисля обаче, че той е по-добър. По-опитен съм и имам по-ясна визия за нещата ", добави 33-годишният немец.

" Не чакам да стартираме да реализираме триумфи незабавно, само че чакам всички в отбора да работят настойчиво. Трябва да използваме оптимизма, който имаме, с цел да стартираме да вървим по пътя на триумфа ", добави Фетел.

Партньор на Фетел през новия сезон в екипа на " Астън Мартин " ще бъде канадският водач Ланс Строл, чийто татко Лорънс Строл е притежател на тима. Пилотът разяснява и настоящата тематика за това кой е най-великият водач във Формула 1, откакто британецът Люис Хамилтън завоюва седма международна купа и се изравни на върха във безконечната ранглиста с Михаел Шумахер.

" Хамилтън още веднъж е любимец за международната купа и той ще продължи да чупи върховете на Шумахер. Но Михаел, с неговото алено ферари, можеше да кара по-бързо от който и да е водач на пистата. Той се представяше на най-много във всяко едно съревнование. Много съм благополучен, че от тази година и неговият наследник Мик ще кара с нас. Ще се опитам да му оказа помощ по метода, по който Михаел оказа помощ на самия мен, когато бях млад водач ", сподели още Фетел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР